29 mai TIFF – Byron

Duminicã, 29 mai 2016, ora 21:00, Urania Palace, str. Horea, nr. 4

TIFF Music Nights – Byron

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) este organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc. Înfiinţat în 2002, este primul festival internaţional de film de lung-metraj din România.

În cei 14 ani de existenţă, TIFF a devenit un brand recunoscut în România nu numai pentru calitatea programelor prezentate, ci şi pentru organizarea excelentă, atmosfera efervescentă şi multitudinea de evenimente, de la seminarii şi workshopuri până la concerte şi petreceri până în zori de zi.

Byron cântă din 2006 și a lansat de atunci cinci albume de studio și două DVD-uri live. Sunetul cameleonic și în continuă evoluție al trupei se datorează influențelor oarecum divergente ale membrilor, combinate cu background-ul lui Dan Byron în rock progresiv/ acustic.

Eternal Return, noul disc Byron lansat toamna trecută, a fost înregistrat în High Resolution la Windmill Lane, „studiourile U2” din Dublin, masterizarea fiind făcută la renumitul studio Abbey Road din Londra de către Frank Arkwright (New Order, Joy Division, Blur, Arcade Fire etc.). Pe ultimul album, trupa a revenit la un sound art rock, cu atingeri alternative și progresive, pianul, flautul și ocazionalele elemente electronice venind să coloreze și să îmbogățească fundalul rock.

Cei de la Byron a fost aleși să compună coloana sonoră a serialului produs de HBO România – Rămâi cu mine. Ei au filmat un concert „Live Underground” la 100 de metri adâncime în Salina Turda și au înregistrat cel mai îndrăzneț proiect al lor, Electric Marching Band, un concert fusion între o trupă rock, o fanfară militară și un cor de elevi, avându-l ca invitat special pe Alexander Bălănescu. Concertul a avut loc cu casa închisă în decembrie 2014, la Teatrul Național din Cluj, a fost difuzat pe HBO Romania și lansat pe DVD in septembrie 2015.

Componență: Dan Byron – voce, chitară, flaut; Sergiu “6fingers” Mitrofan – clape, chitară, voce; László Demeter – bas; Dan Georgescu – tobe.

Programul zilei de duminica aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.