29 martie Expoziția Ctrl

Expoziția Ctrl

Marţi, 29 martie 2022, ora 10.00, La Cave (Institutul Francez Cluj-Napoca), str. I.I.C. Brătianu, nr. 22

Expoziția Ctrl, Roxana Bloju  Expoziția Ctrl 

Expoziția fotografică Ctrl pleacă de la experienţele personale ale artistei din timpul perioadei de carantină prin care am trecut cu toții și documentează diverse zone de tranzit din această perioadă. În acest timp artista a încercat să revină la conexiunile cu natura prezente încă din copilărie. În practica sa ea este interesată de impactul ei asupra mediului și este activ implicată în proiectarea unui viitor sustenabil.
În acest proiect, artista utilizează scurtături ale unor comenzi de tastatură, creând o punte între procesele tehnologice prin care relaționăm cu oamenii din jur și mediul natural spre care tindem să ne îndreptăm în situații în care ne simțim nesiguri. În ultima perioadă evadarea în natură ajunge să rămână un stil de viață sustenabil pentru cei ce o îngrijesc și devine un fel de refugiu dinspre realitate.
Proiectul are scopul de a aprofunda conceptul de climate justice, ce reprezintă acesta și în ce moduri se raportează practica sa artistică la această problemă, cercetând relația om-mediu în situații de criză și în afara lor, urmând un curs natural al sustenabilității unor stiluri de viață noi dezvoltate și care sunt variantele plauzibile ale acestora în viitor.
Expoziția fotografică este prezentată în conexiune cu a 11-a ediție a Întâlnirilor Europene din Transilvania care vor lua forma #SustainCityHack – un hackathon online desfășurat în perioada 8-10 aprilie pe tema mobilității, dezvoltării și planificării urbane. Mai multe detalii despre #SustainCityHack aici: https://institutfrancais.ro/ret2022/
Roxana Bloju (n. 1991) este artist vizual, specializată în pictură. În prezent este interesată de grafică digitală, video și instalație. Fără delimitări tehnice, ideea este cea care primează. Majoritatea proiectelor recente sunt conceptuale și interdisciplinare. Temele sale abordează, în principal, raportul dintre om și mediul înconjurător și modul în care acesta își lasă amprenta asupra naturii. Trăiește și activează în Timișoara.

Curator: Georgia Țidorescu

Expoziția rămâne deschisă spre vizitare până în data de 08 aprilie 2022.

Program de vizitare: luni – vineri, 10.00 – 17.00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.