29 noiembrie Concert simfonic

Joi, 29 noiembrie 2018, ora 19:00,  Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, str. Ion I. C. Brătianu, nr. 12

Intrarea liberă

Concertul simfonic susținut de Orchestra „Camerata Academica

Academia de Muzică „Gheorghe Dima” vă invită la un eveniment de excepție: Concertul simfonic susținut de Orchestra „Camerata Academica”. La pupitrul ei se va afla dirijorul de renume internațional Ladislau  Horváth, un îndrăgit oaspete al scenei clujene.

Evenimentul va avea loc în Studioul de Concerte al AMGD și va cuprinde un repertoriu variat: Simfonia nr. 23 în Re major, KV 181 de Mozart, Concertul pentru clarinet în Mi bemol major, op. 36 de Franz Krommer (solist: Darius Bocșa), aria Votre toast je peux vous le rendre din opera Carmen de Bizet (solist: Sebastian Balaj) și Simfonia nr. 35 în Re major, KV 385, Haffner, de Mozart.

Un rol important în organizarea concertului l-a avut dirijoarea Elizabeth Askren, care a asigurat pregătirea muzicală a ansamblului orchestral.

Ladislau Horváth este unul dintre cei mai activi și complecși muzicieni:  dirijor, solist, membru în ansambluri camerale, concert-maestru și profesor.

Din anul 1990 colaborează în calitate de solist și concert-maestru cu renumitul dirijor Zubin Mehta. În anul 2006 a fost numit dirijor și maestru concertator al Orchestrei “I SOLISTI FIORENTINI” (creată de către Maestrul Riccardo Muti) alături de care a susținut numeroase concerte.

Ladislau Horváth a desfășurat o activitate prodigioasă ca dirijor, solist și concert-maestru, colaborând cu unele dintre cele mai importante orchestre din țară și străinătate.

Vă așteptăm cu drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.