29 noiembrie Expoziția de fotografie Acsinte.100

Joi, 29 noiembrie 2018, ora 09:00, Turnul Croitorilor Centru de Cultură Urbană, str. Baba Novac, nr. 35

Intrarea liberă

Expoziția de fotografie Acsinte.100

Publicul din Cluj-Napoca, pasionat de istorie și fotografie, are ocazia să viziteze expoziția fotografiilor de la începutul secolului 20, văzut prin ochii sergentului fotograf Costică Acsinte.

Expoziția cuprinde 100 de fotografii, în format print și digital, și acoperă trei teme distincte: Primul Război Mondial, Portrete de militari și Viața socială în orașul Slobozia în perioada 1930 – 1968. Expoziția include o componentă multimedia, fotografiile din Primul Război Mondial și portretele militarilor fiind însoțite de lectura unor fragmente din scrisori, cărți poștale, jurnale și note de pe front (fragmente din volumul ”Scrisori de pe front”, alcătuit de Mirela Florian).

Fotografiile ce prezintă scene din viața socială a orașului Slobozia sunt însoțite de vocea poetului Mircea Dinescu, ialomițean născut în 1950, în Slobozia, care povestește despre copilăria și adolescența petrecute în micul oraș de provincie, dar și despre Costică Acsinte, fotograful unde mergea împreună cu mama lui în vremea copilăriei.

Acsinte.100 este un proiect organizat de Asociația Culturală Control N, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului.

Expoziția face parte din colecția personală a fotografului organizată în cadrul proiectului Acsinte.100

Orar de vizitare: 09:00 – 17:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.