29 noiembrie Robert Glasper Experiment

Marti, 29 noiembrie 2016, ora 20:00, Colegiul Academic, str. Mihail Kogălniceanu, nr. 3

Pret bilet: intre 85 si 135 lei

Robert Glasper Experiment – Avangarda jazz-ului american vine pentru prima dată în România.


Robert Glasper Experiment este de două ori câștigător al premiilor Grammy, în 2013 și 2015, pentru cel mai bun album R&B și cea mai bună interpretare.

Grupul vine cu o abordare spectaculoasă și originală care combină muzica jazz cu R&B și hip-hop.

Accesul în sală se face începând cu ora 19.00.

Biletele pot fi cumpărate cu 85, 110 și 135 de lei de pe eventim.ro și de pe biletmaster.ro

Componența trupei

Robert Glasper – pian
Casey Benjamin – Sax / vocoder
Mark Colenburg – tobe
Burniss Travis II – bass
Mike Severson – chitară

Despre artist

Robert Glasper este pianist de jazz și producător american. S-a născut în 5 aprilie 1978, în Houston, Texas. În 2013 a obținut premiul Grammy la categoria Best R&B Album, Black Radio, iar în 2015 a câștigat premiul Grammy la categoria Best Traditional R&B Performance pentru Jesus Children of America. Grupul e compus din Robert Glasper-pian, Derrick Hodge-bass, Mark Colenburg-tobe și Casey Benjamin – vocoder și saxofon.

În copilărie a fost influentat de mama lui, care cânta jazz și blues. Ea a fost director muzical la East Wind Baptist Church, iar în această biserică pianistul a avut prima reprezentație publică. Artistul american spune că în biserică a învățat cum să asculte armonia și a fost inspirat să mixeze muzică gospel cu jazz.

Un impact major asupra carierei sale muzicale l-a avut Miles Davis, căruia i-a dedicat un album-tribut, Everything’s Beautiful, lansat în mai 2016. Deși Davis a murit în 1991, el apare co-autor al acestui album. Robert Glasper a compus muzica și a făcut aranjamentele pentru filmul biografic Miles Ahead despre Miles Davis, care a avut premiera anul trecut.

Pianistul american a împărțit scena și studiourile de înregistrări cu nume sonore ale industriei muzicale: Erykah Badu, Snoop Dogg, Kendrick Lamar, Norah Jones, Stevie Wonder, John Scofield.

Artistul este cunoscut și pentru reinterpretarea într-o manieră originală și spectaculoasă a unor piese din repertoriul Nirvana, Radiohead, Soundgarden, David Bowie și alții. The Washington Post spune că „Robert Glasper electrizează un întreg gen muzical”.

29 noiembrie Robert Glasper Experiment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top