29 noiembrie Ziua pentru acțiune climatică

Ziua pentru acțiune climatică

Vineri, 29 noiembrie 2019, ora 17:00, Monumentul Memorandistilor, b-dul Eroilor, nr. 1

Ziua pentru acțiune climatică

Ne-am săturat de promisiuni și nu mai avem timp de alte discuții elaborate. Dacă nu ai reușit să ajungi la Global Climate Strike pe 20 septembrie sau dacă simți că mesajul încă nu a fost luat în serios (pentru că nu a fost), pe 29 noiembrie vino cu prieteni, cu părinți, cu bunici, cu toți care-ți sunt dragi și nu în uita de pancarte!

La nivel internațional, timp de mai bine de 24 de ani, înalții reprezentanți ai statelor au oferit false garanții că se vrea tranziția spre o economie sustenabilă prin intermediul unor strategii intens dezbătute dar care fie sunt amânate la nesfârșit, fie sunt date uitării. La nivel național se încearcă rezolvarea problemei schimbărilor climatice „din pix” prin rapoarte și statistici făcute din niște birouri parcă rupte de realitate, care nu se apropie nici pe departe cu situația de la fața locului.

Casa noastră este în flăcări. Potrivit IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change), suntem la mai puțin de 12 ani de punctul din care nu ne vom mai putea remedia greșelile. La sfârșitul lunii, alegerile prezidențiale vor fi fost deja decise, un nou guvern instituit și, în consecință, o ocazie perfectă pentru a le reaminti miniștrilor și oamenilor cu putere politică că trebuie să ia măsuri urgențe în vederea respectării Acordului de la Paris și a asigurării unui plan de dezvoltare durabilă a României.

Repercursiunile schimbărilor climatice și ale încălzirii globale, fenomene accentuate de activități umane, au început să fie resimțite din ce în ce mai mult în diferite părți ale globului. Din cauza aceasta, este neapărat nevoie de o mobilizare cât mai mare pentru a se reuși pe cât posibil atenuarea acestor efecte.

Oameni din toată lumea vor ieși încă o dată în stradă pentru a comunica politicienilor că sistemul pe care ei îl reprezintă trebuie să schimbe strategia existentă într-una care să aibă în vedere și viitorul generațiilor viitoare pe această planetă. Suntem responsabili nu numai pentru protejarea celor de lângă noi, ci și pentru conservarea singurei noastre case pentru cei ce ne vor urma.

Primăria ne-a aprobat următorul traseu pentru marș – Ziua pentru acțiune climatică:

Ne adunăm pe Eroilor, la “Clopot”, mergem pe lângă piața Avram Iancu partea cu Casa Armatei, ne oprim un puțin la prefectură, pe platoul CEC, apoi ne întoarcem pe 21 Decembrie 1989, trecem pe lângă piața Unirii și ajungem înapoi la “Clopot”.

Vă așteptăm cu instrumente ritmice, chiar și improvizate, cu pancarte și voci puternice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.