3-28 noiembrie DevCon Live

conferinta DevCon Live 2020

03-28 noiembrie 2020, online

DevCon Live 2020 – conferințe de tehnologie

Toamna aceasta, comunitatea IT din România este invitată să participe la DevCon Live 2020 – cea mai mare serie de conferințe de tehnologie, desfășurate în mediul online.

DevCon Live este un hub de tehnologie ce va fi activ toată luna noiembrie  și va susține 4 săptămâni pline de conținut pe subiecte dedicate tehnologiei precum: Java, JavaScript, Web & Mobile și Cybersecurity.

Cea de-a doua ediție va reuni, de această dată online, peste 5000 de profesioniști IT și speakeri locali, dar și internaționali, de la companii de renume precum Facebook, Google, Spotify, JetBrains sau Red Hat, de la care participanții vor putea afla noutăți din industrie, dar și exemple de bune practici.

DevCon Live online va oferi participanților acces la ultimele noutăți din industria IT prezentate prin intermediul conferințelor, workshop-urilor, masterclass-urilor, dar și printr-o serie de evenimente personalizate, de tip DevAfterWork și nu numai, cu agende construite în jurul celor mai dorite tehnologii, oferind astfel participanților resurse, tips & tricks și sesiuni live de întrebări cu speakeri locali de la companii de top din România. În plus, parte din experiența DevCon Live vor fi și hackathoanele DevHacks, un eveniment de tradiție pentru comunitatea locală prin care echipe formate din programatori, testeri, designeri și nu numai, lucrează timp de 24 de ore pentru a dezvolta soluții de impact pentru nevoile actuale din societate.

Fiecare săptămână va avea ca focus zone dedicate din domeniul tehnologiei precum:

 • Java Week, 3-7 noiembrie
 •  JavaScript Week, 10-14 noiembrie
 •  Web & Mobile Week, 17-21 noiembrie
 • Cybersecurity Week, 24-28 noiembrie

Experiența DevCon Live din această toamnă presupune:

 • 4 conferințe tehnice despre cele mai dorite tehnologii și subiecte de impact din industria IT&C precum: noutăți, framework-uri și proiecte dezvoltate cu ajutorul Java și JavaScript, dezvoltare software pentru aplicații web și mobile, dar și securitate cibernetică cu metode de prevenție și instrumente folosite de specialiști din industrie.
 • Masterclass-uri organizate timp de 1 ora și 30 de minute pe teme precum arhitectura microserviciilor, dezvoltare Front-End și bune practici din zona de DevOps susținute de companii de top din industrie precum Cognizant Softvision, BCR, Mambu și Playtika.
 • Workshop-uri dedicate unde timp de 45 de minute participanții vor putea aprofunda teme din zona de Java, Web & Mobile și Cybersecurity susținute de companii precum Computaris, Molson Coors GBS și Verifone.
 • O zonă dedicată Women In Tech sponsorizată de Molson Coors GBS care va propune teme de discuție despre provocări și oportunități în carieră prin intermediul webinariilor organizate împreună cu femei din industria IT&C.
 • Hackathoanele DevHacks revin toamna aceasta cu două noi provocări de impact pentru societate, astfel că pasionații de tehnologie pot să se înscrie și să programeze timp de 24 de ore pe teme precum Educație – hackathon susținut cu sprijinul Systematic în perioada 13-14 noiembrie și Gaming – hackathon organizat cu sprijinul Playtika în perioada 20-21 noiembrie.
 • Evenimentele de tradiție DevAfterWork se vor desfășura sub un nou format online în luna noiembrie, iar timp de aproximativ 3 ore participanții vor putea aprofunda teme tehnice susținute de speakeri de la companii precum Ubisoft.
 • Expo Area – Pentru o experiență completă, pe parcursul celor 4 săptămâni din cadrul DevCon Live, participanții vor putea să exploreze zona standurilor 3D pentru a discuta live cu reprezentanți ai companiilor partenere și vor putea participa la concursurile și quiz-urile tehnice în urma cărora vor putea câștiga diverse premii;
 • Networking Area – prin intermediul platformei online de eveniment, în cadrul DevCon Live participanții vor putea să se conecteze cu comunitatea și să interacțione atât cu ceilalți participanți, cât și cu reprezentanții companiilor, speakerii sau organizatorii evenimentului;

Mai multe detalii despre structura și agenda evenimentului și modalități de participare pot fi accesate pe site-ul oficial www.dev-con.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.