3 aprilie Expoziția Lumina si Locuri

Duminica, 03 aprilie 2016, ora 10:00, Muzeul de Arta, Piata Unirii, nr. 30

Expoziția Lumina si Locuri – expoziție aniversară

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează expoziția de pictură cu caracter aniversar Lumină și Locuri, desen și culoare, semnată de dr. Liviu Vlad din Cluj-Napoca.

Parcursul biografic al domnului Liviu Vlad este marcat de trei direcții: profesiunea de medic chirurg, atracția pentru călătorii pe trasee culturale europene și pasiunea pentru artă. A practicat cu egală dăruire chirurgia și arta, alternând, în mâinile sale, pensula și bisturiul. Peregrin pasionat de istorie, a redat plastic locurile pe care le-a parcurs, revenind adeseori cu gândul și consemnând prin imagine locurile predilecte.

„O cercetare grafică ce îmbină eleganța semnului cu veridicitatea perspectivei, volumetria consistentă, într-un cuvânt, maniera vedutistă, îmbogățită cu o reală participare afectivă”. (Nicolae Sabău)

Inaugurarea oficială va avea loc marți, 05 aprilie 2016, la orele 18,00, în sălile de expoziții temporare ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca, în prezența artistului Liviu Vlad și a distinșilor săi invitați: Livia Drăgoi, Liviu Zăpârțan și Ovidiu Pecican. Din partea instituției, vor fi gazde domnii Lucian Nastasă–Kovács, manager al Muzeului de Artă Cluj-Napoca, și Florin Gherasim, muzeograf, artist vizual, curatorul expoziției.

Expoziția ramane deschisă spre vizitare pana in data de 17 aprilie 2016.

Program de vizitare: miercuri – duminică: 10:00-17:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.