3 februarie Îndrăzneții

Vineri, 3 februarie 2017, ora 10:30, Librăria Tutimi și Titoc, str. Baba Novac, nr. 30

Cost curs: 20 lei

Îndrăzneții – povești și jocuri muzicale (grupa 18-30 luni)

Aflați la vârsta “independenței”, a afirmării propriei personalități și mai ales, a dezvoltării intense a limbajului/ creativității/ emoțiilor, copiii vor fi provocați să se întâlnească cu personaje din povești, cu care vor interacționa, se vor juca si de la care vor învăța abilități sociale, deprinderi utile în viața de zi cu zi. Bineînțeles, nu vor rata ocazia de se amuza și hârjoni cu ursul sau lupul din poveste, de a se juca cu cei trei ieduți sau de a răspunde întrebărilor zânei.

Prin joacă, dans și poveste, le va fi stimulată vorbirea, imaginația si nu în ultimul rând, deprinderea de a socializa atât cu cei mici de vârsta lor cât și cu actorii/personaje.

Micile scenete au un concept interactiv, astfel mămica/însoțitorul îi vor încuraja pe copii într-o serie de activități menite să-i amuze și să le dezvolte imaginația, într-un exercițiu conceput ca joacă și dans.

Recuzita pusă la dispoziție le va fi de mare ajutor, micuții având diverse instrumente muzicale potrivite vârstei lor, sau alte obiecte menite să-i antreneze în activitățile propuse. Costumele povestitorilor vor fi și ele o supriză pentru cei mici – ele le vor aduce personajele poveștii mai aproape, spre marea lor încântare.

Deoarece conceptul de bază al Ateneului Copiilor este educarea celor mici în spiritul valorilor culturale , fragmentele muzicale alese, care se vor împleti cu povestea, vor fi din repertoriul muzicii clasice (secvențe din muzica de balet, de opera sau simfonica, atractive și potrivite vârstei lor) sau alte fragmente atent selecționate din repertoriul muzical universal, menite să le educe gustul pentru frumos. Copiilor le va fi astfel stimulată creativitatea și sensibilitatea, fiindu-le oferită o portiță spre cunoaștere și, în timp, aprofundare a valorilor culturale.

Nu vor lipsi nici momentele de joacă (pentru conectarea cu cei mari sau stimularea celor mici) sau cele de relaxare (din repertoriul universal/diferite genuri), pentru a-i pregăti pe copilași de somnul mult așteptat al zilei.

Număr maxim de copii in grupă – 6 (fiecare copil poate fi însoțit de câte 1 persoana – părinte/ bunic/ bonă)

Cursul are loc în fiecare vineri începând cu ora 10.30
Durata întâlnire – 1h 30 min.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.