3 martie Jinjer, Gray Matters

Vineri, 3 martie 2017, ora 22:00, The Shelter, Piata Unirii, nr. 25

Pret bilet: 20 lei

Jinjer UA, Gray Matters RO

Luna martie este luna mărțișorului. De asemenea, este luna care prevestește primăvara. Așa că, cum altcumva să-ți începi primăvara decât prin a veni la un concert care se anunță a fi plin de energie și mișcare, pe ritmurile unei trupe de progressive metal și a alteia, de electro-alternative rock?

JINJER este o trupă din Ucraina care combină progressive metalcore și groove metal, inserând din când în când elemente de funk, reggae și jazz. Trupa a fost înființată în 2010, iar în 2013 aceasta câștigă titlul de cea mai bună trupă de metal din Ucraina.
Pe 29 iulie 2016, JINJER și-a lansat cel de-al treilea album, intitulat ”King of Everything”, sub egida Napalm Records. Primind nenumărate feedback-uri pozitive, trupei i s-a conferit titlul de ”versiune modernă a trupei Pantera” de către revista Metalized din Danemarca.
Stilistic vorbind, noul album JINJER a lăsat în urmă metalcore-ul clasic, chiar și groove metal-ul – care erau bazele albumelor precedente. Pe scurt, ”King of Everything” poate fi cu usurință numit un album de metal progresiv, presărat cu numeroase elemente caracteristice de djent și groove metal, jazz și chiar muzică orientală. Cu toată această diversitate stilistică, trupa reușește să-și păstreze imaginea extremă și brutală.

Gray Matters e îmbinarea a 4 materii gri, fiecare cu un stil și un caracter propriu, care se încăpățânează să aducă mereu ceva nou pe scenă, în sala de repetiții sau în studio. Muzica lor poate fi definită drept o căutare permanentă de modalități de expresie a stărilor de spirit prin muzică. Motiv pentru care, rezultatul final e mereu în schimbare, mereu definit printr-o altă îmbinare a dozajelor fine de sunete, ca pe o paletă cromatică muzicală care acoperă un spectru larg de elemente sonore și de emoții. Altfel spus, Gray Matters reunește pe aceeași pânză 4 ”materii” care își aduc împreună influențele și personalitățile pentru a demonstra că nu doar albul și negrul sunt relevante, ci și toate nuanțele de gri care fac puntea între două extreme: muzica electronică și cea rock.
Trupa, care în prezent pregătește primul EP, a luat naștere la începutul anului 2014, când toți cei 4 membrii, Laura (voce), Cătă (tobe), Mihai (bass) și Babu (chitară, synth/sample) au început să lucreze împreună la sound-ul ce poate fi definit ca electro-alternative rock, o îmbinare inedită de electronic rock cu împletituri de alternative și metal.

Biletele se pot achiziționa:
-online: https://eventbook.ro/music/bilete-jinjer-gray-matters-live-the-shelter-3-martie-2017
-Librăria Humanitas Cluj (Str. Universităţii nr. 4)
-Cinema Florin Piersic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.