3 parcuri din Cluj printre cele mai bine cotate din tara

Cele mai bine cotate 3 parcuri din Cluj

Luna mai este momentul ideal pentru a te bucura de frumusețea parcurilor și grădinilor publice. Aceste oaze de verdeață și liniște reprezintă destinații preferate pentru toți cei în căutarea unei evadări din agitația urbană, pentru a se bucura de o plimbare, pentru un picnic sau pentru a se dedica activităților fizice și recreative.  3 parcuri din Cluj 

Cele mai bine cotate parcuri se află în marile orașe ale țării – Iași, Timișoara, București, Cluj-Napoca, Sibiu și Craiova. Dintre acestea, două parcuri – Grădina Publică Palas din Iași și Iulius Gardens din Timișoara -au reușit să obțină un rating excelent de 4,8 dintr-un maxim de 5..

O supriză foarte placută o reprezintă parcurile din orașe mici sau mijlocii precum Blaj, Carei, Câmpina, Slănic Moldova sau Sinaia care au atras foarte multe aprecieri din partea vizitatorilor și se situază printre cele mai frumoase și bine ingrijite parcuri din țară.

Parcul Central Simion Bărnuțiu, Cluj – locul 4

Rating: 4,7

Număr de recenzii: 20538

Parcul Central „Simion Bărnuțiu” (Parcul Mare) este situat în centrul orașului Cluj-Napoca și este cel mai popular parc din oraș.

Parcul oferă o varietate de activități pentru vizitatori. Există o zonă de joacă pentru copii, o pistă de biciclete, terenuri de baschet și zone speciale pentru hamace. O atracție principală a parcului este lacul Chios, pe care te poți plimba cu hidrobicicleta. În Parcul Central se află clădirea vechiului Casino, care găzduiește frecvent expoziții si evenimente culturale.

În timpul verii, parcul devine locul preferat al clujenilor pentru că aici se organizează concerte live, spectacole de teatru în aer liber și festivaluri. Copiii se pot bucura în fiecare weekend de zone de joacă și activități special create pentru ei.

Parcul Iulius, Cluj – locul 9

Rating: 4,7

Număr de recenzii: 5434

Parc Iulius din Cluj-Napoca este un mic parc, foarte cochet și bine întreținut , și un loc extrem de animat unde vizitatorii se pot relaxa și bucura de frumusețea naturii și a lacului.

Lacul este unul dintre punctele de atracție ale parcului, unde puteți admira rațele sălbatice si face o scurtă plimbare cu barca. Veți găsi bănci dispuse prin parc și zone umbrite, unde puteți savura o gustare sau o cafea, în timp ce vă bucurați de razele soarelui.

De-a lungul anului, aici se organizează concerte, spectacole, festivaluri, activități sportive care aduc în grădină un aer vibrant și animat.

Parcul Cetățuia, Cluj – locul 23

Rating: 4,6

Număr de recenzii: 10923

Parcul Cetățuia este situat pe o colină și este unul dintre cele mai renumite parcuri ale orașului Cluj-Napoca. Este perfect pentru o vizită la apusul soarelui, întrucât oferă o priveliște minunată asupra orașului.  3 parcuri din Cluj 

Pentru a ajunge sus există mai multe opțiuni. Poți profita de ieșirea în natură pentru a face mișcare, pentru că trebuie să urci 237 de trepte pentru a ajunge la destinație sau poți urca cu mașina până în parcarea hotelului Belvedere.

Lista completă a celor mai bine cotate parcuri și grădini publice din țară: https://www.clubulcopiilor.ro/cele-mai-bine-cotate-parcuri-si-gradini-publice-din-romania/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.