3 septembrie O zi bună pentru crabii Hermit

crabii Hermit

Joi, 03 septembrie 2020, ora 19:00, Reactor de creatie si experiment, str. Petofi Șandor, nr. 4

Accesul liber (pe bază de rezervare)

O zi bună pentru crabii Hermit – spectacol-lectură

de Elena Morar

regia: Olivia Grecea

O femeie care fuge de o relație abuzivă se adăpostește temporar în apartamentul unei prietene pe care o admiră, de casa căreia are grijă atunci când aceasta pleacă în deplasări. Ceea ce începe că un aranjament temporar se prelungește treptat, din cauza fascinației pe care o exercită viața de succes a prietenei, dar și din cauza incapacității femeii de a prelua frâiele propriei vieți. În timpul petrecut în apartament, începe să paraziteze și să-și însușească modul de viață, preferințele și stilul prietenei, având loc aproape un transfer între cele două. Apropierea lor este întreruptă de moartea accidentală a prietenei, dar legătura dintre ele e departe de a se fi rupt. Cel puțin asta lasă se înțeleagă Vecina, care spionează și știe tot, atunci când nu se povestește pe sine oricui e dispus să asculte.

Femeia începe să fie bântuită în apartament de prietena moartă, care o supune la trei probe concrete, obligând-o astfel să depășească propriile limite și frici. Până când o obligă să îi preia viața.

“Mi-am propus să scriu un aproape basm-noir postdramatic pentru scenă – despre prietenie, creștere, blocaje, traume, admirație maladivă și frică de moarte, prin filtrul unei relații contemporane între două femei care pendulează între solidaritate și transfer de identitate. Gândit ca un playground pentru regizor/oare și echipa de creație, textul poate avea versiuni scenice diferite, în funcție de context și viziune.

Într-un fel, este continuarea, în complet altă cheie, a nucleului narativ din “Ce-ți iau”, un fel de sequel meets Persona. Totodată, este și prima mea apropiere, cronologic, “cu uimire și cu/tremur” de scrierea dramatică.” (Elena Morar)

Accesul este liber, pe bază de rezervare la adresa de e-mail rezervari.reactor@gmail.com, cu mențiunea “Rezervare O zi bună pentru crabii Hermit”.
Vă rugăm să precizați în e-mailul de rezervare numele și un număr de telefon.

Spectacolul va avea loc în aer liber, cu respectarea tuturor normelor de distanțare fizică. Purtarea măștii pe toată durata evenimentului este obligatorie.

Evenimentul face parte din proiectul “Drama 5. Ediția a V-a”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Acest eveniment este co-finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca prin proiectul “Reactor 2020. Public și cadre de creație”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.