30 aprilie Ziua Porţilor Deschise

Duminica, 30 aprilie 2017, ora 11:00, Castelul Banffy, com. Bontida, sat Rascruci, jud. Cluj

Intrarea libera

Ziua Porţilor Deschise la Castelul Bánffy

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Monumentelor şi Siturilor, Fundaţia Transylvania Trust, vă invită la Ziua Porţilor Deschise, eveniment organizat în cadrul proiectului european ARTEC la Castelul Bánffy din Bonţida.

Propusă de către ICOMOS şi adoptată de Conferinţa Generală UNESCO în 1983, Ziua Internaţională a Monumentelor şi Siturilor este sărbătorită cu scopul de a atrage interesul publicului pentru protejarea patrimoniului arhitectural.

În data de 30 aprilie la ora 11 va avea loc vernisajul expoziţiei 21, instalație plasată pe cele 21 de ferestre ale clădirii principale cu vedere spre curtea interioară a castelului: 21 de lucrări care vor răspunde sau se vor raporta în mod direct sau metaforic la câte un secol al erei noastre. Suita de lucrări se va constitui într-un “inside-out museum”, într-un muzeu întors pe dos. Înăuntrul devine afară, trecutul devine, prin reinterpretare, prezent. Lucrările sunt realizate de studenții Departamentului Fotografie-Video-Procesare computerizată a imaginii din cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca sub coordonarea lect. univ. Dr. Kalló Angéla.

După vernisaj sunteţi invitaţi să descoperiţi istoria castelului prin vizite ghidate în limba română (orele 12.00 şi 15.00) şi maghiară (orele 13.00 şi 16.00). Puteţi vizita lapidariul şi Centrul de Arte şi Meserii lansat toamna trecută, vă puteţi informa despre proiectele din 2017 ale Fundaţiei, sau puteţi doar să petreceţi câteva ore în ambianţa Versailles-ului transilvan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com xmanyclips