30 iulie Fundația – clubul de carte SF & Fantasy

Fundația

Joi, 30 iulie 2020, ora 19:00, Online

Fundația – clubul de carte SF & Fantasy

Una dintre cele mai apreciate și mai complexe opere literare din domeniul științifico-fantastic, seria „Fundația” (trilogia inițială), de Isaac Asimov, este și singura căreia i s-a alocat premiul Hugo pentru „Cea mai bună serie a tuturor timpurilor” – decernat o singură dată în istoria premiilor Hugo, în anul 1966.

Noi vom citi și discuta despre primul volum din serie, intitulat „Fundația” și publicat în anul 1951. Misiunea Fundației Enciclopediei Galactice, înființată de Hari Seldon, cel care a întemeiat și #psihoistoria, este de a salva cunoștințele a peste 12.000 de ani de evoluție, pe fundalul prezicerii prăbușirii Imperiului Galactic. Un scop nobil și provocator. Exilată pe o planetă aflată la marginea Galaxiei, Fundația se implică activ în mersul istoriei. Unul dintre aspectele pe care le vom dezbate intens va fi, cu siguranță, transformarea științei în religie. Abia așteptăm să despicăm firul în patru!

Cum funcționează?

Citim fiecare cartea, individual, iar joi, 30 iulie 2020, de la ora 19:00, ne vedem pe Zoom. Procedura este foarte simplă: la data și ora stabilită, va trebui doar să accesați linkul întâlnirii » [îl vom adăuga aici în următoarele zile]. Linkul poate fi accesat doar atunci, eventual cu 5 minute înainte.

Discuțiile se desfășoară, după cum v-am obișnuit, într-o manieră informală, ca între prieteni, fiecare cu ceaiul sau cafeaua alături.

Întâlnirea este setată, tehnic vorbind, să nu înceapă cu video. Se poate porni ulterior, individual, când și dacă vă simțiți confortabil. De asemenea, dacă preferați să faceți doar scurte intervenții în scris, există și chat.

În general: puteți și doar să ascultați discuțiile, fără a interveni, însă vă încurajăm să vorbiți cu noi, fără rețineri, chiar dacă nu ați reușit să citiți cartea, căci esența evenimentului stă tocmai în discuțiile care se nasc natural între oameni care împărtășesc aceeași dragoste pentru lectură.

Ce se întâmplă de obicei la cluburile noastre de carte?
Este simplu: alegem o carte, stabilim data evenimentului, ne întâlnim pentru a discuta și împărtăși unii cu ceilalți idei, impresii de lectură, păreri, nedumeriri cu privire la cartea adusă în discuție și autorul acesteia.

Nu este nevoie de rezervare, nu trebuie să îndepliniți nici o condiție obligatorie pentru a participa la evenimentele noastre, însă ne ajută orientativ dacă vă anunțați prezența selectând „Particip”/„Interesat”.

Și nu uitați: cartea aleasă pentru actualul club de carte o puteți achiziționa de la Bookstory cu 10% reducere – trebuie doar să menționați că participați la Clubul de Carte Cluj și să solicitați reducerea.Clubul de Carte Cluj este o inițiativă AIVI – Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune, în colaborare cu bookblog.ro și își propune să aducă în librărie, printre cărți, oameni pasionați de lectură dispuși să-și împărtășească opiniile și experiențele de cititor împreună cu ceilalți. Vă așteptăm cu drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.