30 iunie-2 iulie Expoziția Mineralia – Cristale de vară

Expoziția Mineralia – Cristale de vară

30 iunie – 02 iulie 2023, ora 10:00, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului, nr. 21

Expoziția Mineralia – Cristale de vară

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită la expoziția Mineralia – Cristale de vară.

Expoziția estivală Mineralia este dedicată exclusiv lumii minerale: cristale naturale de cuarţ, calcit, pirită; eşantioane de colecţie din hematit, aventurin, malachit, azurit; minerale şlefuite, roci, obiecte sculptate, agate, geode de ametist şi citrin.

Podoabele și bijuteriile sunt realizate din pietre – pietre fine, pietre semipreţioase brute sau şlefuite – alǎturi de chihlimbar auriu din Marea Balticǎ sau chihlimbar roşu de Colţi, România.

La aceastǎ ediţie nu vor lipsi „souvenirurile marine”: coliere din perle, sidef, scoici de dimensiuni mari, bijuterii din coral roşu; obiecte decorative din aragonit de Maroc, colonii de coral fosil, amoniţi, trilobiţi (fosile cu vârsta de sute de milioane de ani), crini de mare sau lemn pietrificat, toate martori ai evoluţiei geologice a Pǎmântului.

Larimar, piatra albastrǎ descoperitǎ numai în Republica Dominicanǎ, tanzanitul violet din Africa, opalul negru din Australia vor completa gama pieselor inedite din cadrul expoziţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.