30 iunie Discursuri care n-au schimbat lumea

Joi, 30 iunie 2016, ora 21:00, Insomnia Café, str. Universităţii, nr. 2

Preț bilet: 15 lei

Discursuri care n-au schimbat lumea – teatru

Distribuția: Mara Opriș, Ionuț Caras, Matei Rotaru, Eric Țuțuianu

iscursuri care amenință, mulțumesc și previn; discursuri care condamnă, încurajează și dezamăgesc . Discursuri care, în mod surprinzător, deși nu toate fac parte din istoria recentă, reflectă dureroase realități contemporane: aceleași lupte pentru putere, aceleași magistrale înșelătorii politice, categorii sociale ignorate, eterne injustiții rasiale și multă, multă ipocrizie. Sau, cum i se spune mai nou, diplomație de vârf. Desigur, există și speranță. Figuri politice care condamnă ignoranța și ura și care ne oferă posibilitatea unui viitor mai bun. Mecanismele perfide ale dictaturilor de orice fel au avut opozanți. Voci ferme și răsunătoare care au condamnat și desființat întunericul minții umane. Multe dintre aceste voci au fost înăbușite prematur. Asasinate, crime politice, înfiorătoare nebunie vindicativa. Tiranii au avut, de cele mai multe ori, morți mai blânde.
De ce am ales sa rostim aceste vorbe? E simplu: pentru că dorim ca ele sa fie auzite. Pentru că , în mare parte, sunt necunoscute. Pentru că dorim să schimbăm măcar un om, să influențăm măcar o conștiință. Lecția noastra de istorie rostită se adreseaza celor care respiră, celor care se întreabă și celor care gândesc. Cu propriul cap.
Acesta este al doilea episod din călătoria teatrală experimentală pe care ne-am propus să o realizăm alături de Insomnia. Primul a avut ca subiect iubirea, în formele ei mai puțin acceptate iar Scrisorile murdare ale lui James Joyce au fost folosite ca pretext. De această dată vă oferim spre ascultare Discursuri care N/AU schimbat lumea.

Biletele se pot cumpăra la locație.

Rezervări: 0741/245 315

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.