Marţi, 30 mai 2023, ora 19:00, Casa Tranzit, str.  George Barițiu, nr. 16

Intrarea liberă

International Klezmer Collective concert

O seară extraordinară de klezmer, muzică idiș și muzică transilvăneană cu International Klezmer Collective.

Grupul cuprinde muzicieni klezmer renumiți și de pionierat stabiliți la Londra, care colaborează cu colegi de pretutindeni (SUA, România, Canada) care împărtășesc pasiunea și spiritul creativ pentru aceste stiluri muzicale frumoase și adesea interconectate.

Din componența Fidl Kapelye (“ansamblu de coarde” în idiș) fac parte Flora Curzon (vioară, Marea Britanie) și Francesca Ter-Berg (violoncel, Marea Britanie), care formează duo-ul Fran & Flora, aclamat de critici; Anna Lowenstein (vioară, Marea Britanie), care a cântat în producția londoneză “Indecent”, care a fost larg apreciată; și Zoë Aqua (vioară, SUA), cercetătoare în domeniul muzicii klezmer/transilvănene și bursieră Fulbright. Acest spectacol o are, de asemenea, ca invitată specială pe Beth Silver (violoncel, Canada), interpretă și aranjor al intensului album “Yiddish Glory”. Ei vor interpreta un set de melodii grele de dans klezmer și transilvănene, doine, compoziții și cântece originale.

Intrarea este liberă dar nu uitați că puteți susține Casa Tranzit! Contribuția dumneavoastră este deosebit de importantă!