30 mai #re.adapt

#re.adapt

Duminică, 30 mai 2021, ora 19:00, Reactor De Creație Și Experiment, str. Petofi Sandor, nr. 4

Intrarea liberă*

#re.adapt – documentar & stand-up tragedy cu Socol

Dincolo de noutatea de a trăi permanent cu un pericol în imediata apropiere, anul pandemic 2020 a venit cu o paletă largă de consecinţe pentru fiecare individ în parte. În interiorul lumii artistice, una dintre consecinţele principale, dincolo de cea care ține de stricta supraviețuire, a fost adâncirea puternică a unei crize preexistente: relevanța meseriei artistului în societate. Justificarea, atât ca negociere personală, cât și ca discurs politic și social, a devenit stringentă. La fel și nevoia de readaptare. #re.adapt #re.adapt

Astfel a luat naștere proiectul re.adapt, în care artiștii spațiului Reactor de creație și experiment au reconceptualizat șase spectacole preexistente sub forma unor instalații adaptate unor alte spații decât cel de teatru și adresate unui public mai larg decât cel care pășește pragul Reactorului în mod obișnuit. În același spirit, atunci când a primit invitația de a documenta acest proiect, dramaturga Ioana Hogman a decis să-și reorienteze practica spre ceva dinafara sferei dramaturgice și să surprindă prin acest video-eseu atât dinamicile procesului de lucru și al întâlnirii publicului cu produsele rezultate, cât și universul emoțional pandemic al celor care au luat parte la el.

În deschiderea proiecției ne întâmpină comediantul indecis Paul Socol cu un scurt moment de stand-up tragedy.

Durată totală: aprox. 45 de minute cu posibilitatea unei discuții pe temele propuse după o scurtă pauză.

*Intrarea este liberă, pe bază de rezervare la adresa de e-mail rezervari.reactor@gmail.com, cu mențiunea „rezervare documentar readapt”.

Vă aducem la cunoștință un set de reguli pe care spectatorii trebuie să le respecte, privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu Sars-Cov2:

Echipa Reactor vă va indica, la intrare, locul dumneavoastră.
Se recomandă insistent ca persoanele care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree) să nu participe la eveniment
Accesul în spațiul de spectacol va începe cu 15 minute înainte de eveniment și se va face gradual, cu respectarea distanțării de minim 1,5 m.
Accesul spectatorilor în curte este permis doar după triajul observațional, prin măsurarea temperaturii cu termometru noncontact.
Obligativitatea purtării măștii de protecție se aplică de la intrarea în sala de spectacol, pe toată durata evenimentului, până la părăsirea spațiului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul.
Se recomandă dezinfectarea mâinilor cu substanțele puse la dispoziție de Reactor.
Se recomandă ca accesul în spaţiu să fie făcut cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m și cu respectarea marcajelor amplasate.
Se vor respecta fluxurile de intrare/ieşire, stabilite în vederea menţinerii distanţei fizice.
Se interzice consumul de mâncare şi băutură în spațiul destinat spectacolului, cu excepția băuturilor nealcoolice ambalate în recipiente individuale, cu capac, conform normelor în vigoare.

re.adapt este un proiect Mini Reactor Cluj în parteneriat cu Reactor de creație și experiment, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.