Luni, 30 mai 2016, ora 21:30, Biserica Romano-Catolică “Sfânta Treime”, str. Universității, nr. 5

Cine-concert: Patimile Ioanei D’Arc

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) este organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc. Înfiinţat în 2002, este primul festival internaţional de film de lung-metraj din România.

În cei 14 ani de existenţă, TIFF a devenit un brand recunoscut în România nu numai pentru calitatea programelor prezentate, ci şi pentru organizarea excelentă, atmosfera efervescentă şi multitudinea de evenimente, de la seminarii şi workshopuri până la concerte şi petreceri până în zori de zi.

Capodopera lui Carl Th. Dreyer, Patimile Ioanei d’Arc / The Passion of Joan of Arc (1928), va fi acompaniată la orga bisericii de un pianist și un improvizator surprinzător, Touve R. Ratovondrahety (pianist la Opera din Paris).

Considerat una din marile capodopere ale filmului mut, Patimile Ioanei d’Arc (1928) este o cronică a procesului de erezie al Ioanei d’Arc şi a eforturilor depuse de magistraţii Bisericii de a o face pe Ioana să se dezică de mărturia că ar avea viziuni divine.

Evenimentul este prezentat de Alba Iulia Music and Film Festival și este realizat cu sprijinul Institutului Francez din Cluj și a Parohiei Romano-Catolice “Sf.

Biletul poate fi cumpărat online de pe biletmaster.ro

Programul zilei de luni aici.