30 noiembrie Concert Tudor Gheorghe

Luni, 30 noiembrie 2015, ora 19:00, Opera Națională Română, Piața Ștefan cel Mare, nr. 24

Pret bilet: intre 60 si 100 lei

Concert Tudor Gheorghe – Adio Doamna!

Maestrul Tudor Gheorghe prezintă un nou eveniment cultural: Adio, doamnă!

Veșnic îndrăgostit de vers, de frumusețea și originalitatea muzicii românești de odinioară, maestrul Tudor Gheorghe nu contenește să își surprindă audiența cu experiențe muzicale unice, spectacole inedite pline de farmec și rafinament.

Continuând tradiția și în această toamnă, menestrelul sufletelor noastre revine în lumina reflectoarelor cu un nou eveniment cultural de marcă, menit să readucă în peisajul actual un tablou muzical veritabil, privit retrospectiv spre muzica Bucureștilor din perioada interbelică.

Tudor Gheorghe va putea fi aplaudat la scenă deschisă în evenimentul cultural intitulat Adio, doamnă!, prezentat la Opera Naţională Română Cluj Napoca.

Inspirat de operele și povestirile marilor personalități din literatura română, cum ar fi Tudor Arghezi sau Ion Minulescu, și de compozițiile muzicale ale celor mai apreciați interpreți care s-au impus la acea vreme, precum Jean Moscopol, Titi Botez, Cristian Vasile sau Zavaidoc, maestrul Tudor Gheorghe a conceput un program special.

Sub bagheta dirijorului și orchestratorului Marius Hristescu și în acompaniamentul orchestrei sale, Tudor Gheorghe le va dărui admiratorilor săi un repertoriu variat, o selecție de cântece deosebite, povești frumoase și șlagăre din vremea boemă a Bucureștiului de odinioară, refrene nemuritoare fredonate și astăzi.

Muzica de calitate, umorul fin și versurile de o gingășie lirică aparte, vor reliefa frumusețea a două lumi caracterizate foarte bine: imaginea minunată a domnilor eleganți, însoțiți de doamne frumoase, atrăgătoare, îmbrăcate în rochii lungi cu pălării și mănuși din borderie fină, ce se plimbau cu trasura prin centrul ”Micului Paris” și își petreceau serile în cele mai luxoase localuri ascultând muzica așa-numiților ”boieri ai cântecului adevărat”, în timp ce muncitorii, oamenii decenți, se întâlneau în cârciuma de la marginea străzii pentru a asculta melodiile de suflet interpretate de Zavaidoc.

Adio, doamnă!, un nou eveniment cultural marca Tudor Gheorghe, definit ca un balsam pentru sufletul românilor, o readucere aminte despre frumusețea și momentele de aur ale României din anii ’20 – ’30 în care eleganța, politețea și respectul față de semeni se evidențiau puternic.

Bilete:

Bilet online (categoria I) – 100 lei

Bilet online (categoria II) – 80 lei

Bilet online (Balcon I) – 80 lei

Bilet online (Balcon II) – 60 lei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.