30 noiembrie Solitaritate

Vineri, 30 noiembrie 2018, ora 20:00, Teatrul Naţional, Piaţa Ştefan cel Mare, nr. 2-4

Pret bilet: intre 10 si 50 lei

Solitaritate, un spectacol de Gianina Cărbunariu

„Fiecare dintre cele cinci scene ale spectacolului este o ficțiune inspirată dintr-o realitate sau dintr-un anumit tip de discurs public prezent în societatea românească actuală: de la zidul construit în Baia Mare pentru a separa comunitatea rromă de șoseaua principală a orașului și până la marcarea din ce in ce mai radicală a diferențelor între categorii sociale, etnii, generații. Sub pretextul respectării unor convenții sociale și al salvarii cetățeanului, sunt inventate de fapt reguli noi menite să stigmatizeze diferența și să estompeze tot ceea ce ar putea să ne apropie. Mai grav decât radicalizarea discursului politic despre sărăcie – vazută ca o vină a celui incapabil să fie eficient – este faptul că acesta a contaminat spațiul public și riscă să devină o perspectivă normală, justă, perfect îndreptățită.“  (Gianina Cărbunariu)

O coproducţie Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu și Théâtre National de la Communauté Française de Belgique, în colaborare cu Le Festival d’Avignon 2014.

O producție originală pentru Orase pe scena – Cities on stage, proiect finanțat cu sprijin din partea Comisiei Europene.
Un spectacol finanțat cu sprijin din partea Ministerului Culturii din România.Cu suportul Programului pentru Cultură al Uniunii Europene în cadrul proiectului Oraşe pe scenă/ Villes en scène/Cities on stage. Acest proiect este finanţat cu ajutorul Comisiei Europene. Acestă publicaţie [comunicare] reprezintă viziunea proprie a autorului, iar Comisia Europeană nu este răspunzător pentru modul în care această informaţie este folosită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.