30 octombrie Târgul de Meserii

Marti, 30 octombrie 2018, ora 10:00, Casino Centru de Cultura Urbana, Parcul Central Simion Bărnuțiu, FN

Târgul de Meserii

20 companii de pe piața clujeană recrutează și vor oferi câteva sute de locuri de muncă la Târgul de Meserii organizat de Clubul Francofon.

Evenimentul vine într-un moment de criză pentru piața muncii: astăzi, 81% din companiile românești au dificultăți în a găsi forță calificată de muncă, țara noastră fiind pe locul doi în lume la acest capitol, după Japonia cu 89%. Cifrele provin dintr-un studiu Manpower, care arată că meseriașii (în special electricieni, sudori și mecanici) și inginerii (mai ales ingineri chimiști, civili și mecanici) ocupă primele două locuri în topul rolurilor pentru care se găsește greu personalul necesar, fiind urmați de șoferi, îndeosebi șoferi de camioane, curierat, mașini-unelte și transport în comun. Multe din locurile de muncă pentru care cererea este în creștere nu necesită neapărat studii universitare, dar pot fi startul unei cariere cu beneficii importante.

Târgul de Meserii unește talentul cu oportunitatea și va aduce în fața a sute de tineri, elevi sau absolvenți ai școlilor profesionale, tehnice și vocaționale din Cluj, oferta a aproximativ 20 de  companii active în economia locală. Oferta include atât locuri de muncă, cât și internship-uri și alte oportunități pentru tinerii care vor să învețe meserie în practică și să își continue formarea profesională într-un mediu industrial real. Printre companiile și organizațiile care și-au anunțat prezența se numără BDO Cluj, Bosch Romania, BRD – Groupe Société Générale, Broda International, De Longhi, Deltamed, Double Tree by Hilton, Ecolor, Emerson, Energom Groupe Gonzales, Energobit, Institutul Francez Cluj-Napoca, Leroy Merlin, Michelin Romania, Pfeiffer Vacuum Romania, Rottaprint, Sphera Group – KFC, Skiptrans/ Jost Group.

Tinerii meseriași care vor veni la târg au de asemenea ocazia să participe la activități de consiliere în carieră, pentru a-și alege o meserie cu viitor, centrată pe abilitățile și pasiunile proprii. De cealaltă parte, companiile vor dezbate teme precum adaptarea curriculei școlare la nevoile reale de pe piața muncii, schimbarea mentalităților negative care umbresc încă ideea învățământului profesional și revitalizarea acestui tip de linii de studiu.

Târgul de Meserii este un eveniment anual, care promovează învățământul profesional și tehnic din regiunea Clujului și încurajează descoperirea practică a diverselor domenii și meserii, de către tinerii aflați în căutarea unei vocații. Evenimentul este adresat elevilor de liceu, studenților, părinților acestora, unităților de învățământ profesional și tehnic, precum și firmelor și companiilor private interesate de personal calificat, deci de absolvenții acestor școli.

Program:

10:00 – Deschiderea Târgului de Meserii

10:00 – 10:30 – Conferință de presă

10:30 – 17:00 – Vizitare stand-uri

– Ateliere experimentale adresate participanților

– Prezentări ale firmelor participante

17:00 – Închiderea Târgului de Meserii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.