30 septembrie–2 octombrie QuartFest

30 septembrie – 2 octombrie 2016, ora 18:00, Iulius Parc, str. Alexandru Vaida Voevod

Accesul liber

QuartFest – a treia ediție

Festivalul QuartFest, dedicat cvartetelor de coarde din România, își așteaptă spectatorii pasionați de muzică clasică, jazz şi coveruri, în Iulius Parc Cluj-Napoca. În cele trei seri dedicate evenimentului, de la ora 18.00, vor concerta cvartete românești cunoscute la nivel național și internațional, dar și cvartete din Italia, Marea Britanie și Olanda.
QuartFest este primul festival din România și printre puținele din Europa, cunoscut pentru ideea de a uni cvartetele de coarde și a promova muzica de cameră într-o manieră inovatoare atât de apreciată de publicul nostru.

La cea de a treia ediție a festivalului, organizatorii și-au propus să își încânte publicul prin prezența cvartetelor: Cvartetul Arădean / Arad (suite românești), Incanto / Timișoara (valsuri), Four Seasons / Cluj-Napoca (tango), Grazioso / Târgu-Mureș (cover), Metro / Satu Mare (cover), Rainbow / București (muzică irlandeză), Forna Quartet / Londra (muzică clasică), Mitja Quartet / Napoli (muzică clasică), Dudok Quartet / Amsterdam (muzică clasică). Invitați speciali: Desiderio Quintet / Timișoara (cover cu aranjament muzical propriu).

Accesul la spectacole este liber, QuartFest dorind să aducă oamenii de toate vârstele cât mai aproape de muzica de cameră, care, deși nu vorbește prin cuvinte, spune suficient prin muzicalitatea și armonia sunetului. Tinerii, alături de iubitorii de jazz, vor avea ocazia să audieze melodiile consacrate genurilor într-o manieră nouă, în acorduri de vioară, violă și violoncel.

Prin acest eveniment, Clujul arată din nou că este un mare iubitor de cultură, care dorește să aducă într-un singur loc familia, căldura, prietenia și muzica bună. QuartFest este festivalul care va încheia vara într-o ambianță de sunete, ce vor spune povești pentru fiecare vârstă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

xmanyclips