30 septembrie Anarhismul în România: o istorie uitată?

Sambata, 30 septembrie 2017, ora 19:00, Rizom Infokiosk, str. Samuel Brassai , nr. 5

Anarhismul în România: o istorie uitată?

Vocile anarhiștilor români de acum mai bine de un secol sunt în mare parte uitate azi. Circulația ideilor libertare în spațiul politic, social și cultural românesc nu pare să fi fost însă una de mică anvergură, așa cum am fi înclinați să credem. O uimitoare „moștenire a libertățiiˮ așteaptă încă să fie redescoperită și repovestită.

Prezentarea își propune să schițeze într-o primă fază un tablou general al pătrunderii și dezvoltării anarhismului în România între sfârșitul de secol XIX și finalul celui de-al Doilea Război Mondial, trecând în revistă principalele publicații de expresie libertară din țară ca și cele mai importante figuri – militanți, publiciști, utopiști sau scriitori – care le-au animat. Într-o mai mare măsură însă, discuția pe care o propun este o invitație la redescoperirea acestei necunoscute „tradițiiˮ, a cărei bogăție este egalată doar de uitarea și neînțelegerea care par că au însoțit-o încă de la început.

Prezentarea face parte din seria de evenimente informale „Laolaltă”, care se desfășoară între 16 septembrie și 9 octombrie în spațiile auto-organizate Ⓐcasă (Someșului 45) și Rizom Infokiosk (Samuel Brassai 5)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.