30 septembrie Noaptea Albă a Galeriilor

Vineri, 30 septembrie 2016. ora 19:00, Fabrica de Pensule, str. Henri Barbusse, nr. 59-61

Noaptea Albă a Galeriilor – a 10-a ediție

Deschidem ușile pentru clujeni în cadrul unui eveniment nocturn dedicat artei contemporane. A 10-a ediție a Nopții Albe a Galeriilor aduce pentru prima dată evenimentul la Cluj-Napoca. Federația Galeriilor și Artiștilor din Fabrica de Pensule, organizatorul local al NAG, propune inaugurarea simultană a mai multor expoziții special produse pentru eveniment și oferirea de tururi ghidate pentru cei care vor să înțeleagă mai mult despre arta contemporană.

La nivel național, cu ocazia ediției #10, Noaptea Albă a Galeriilor – NAG, proiect inițiat și organizat de Asociația Ephemair, își extinde programul nocturn în galerii de artă, spații alternative, huburi creative și ateliere de artist din alte nouă orașe. Astfel, alături de București, vor avea loc expoziții și evenimente dedicate artei contemporane în Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

Pentru a evidenția profilul cultural al celor nouă orașe invitate, în București, una dintre expozițiile principale, realizată cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național și al Ministerului Culturii, va prezenta într-un spațiu nou zece proiecte curatoriale având drept invitați curatori și artiști din orașele partenere NAG 2016.

De asemenea, se va iniția un program adresat unui grup de specialiști străini din domeniul artei contemporane, cărora li se va oferi un contact direct cu scena artistică din România și care, timp de trei zile, vor putea interacționa cu tinerii artiști emergenți.

30 septembrie Noaptea Albă a Galeriilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top