31 august-24 septembrie Expozitia Memoria Obiectului

31 august – 24 septembrie 2017, ora 18.00, Muzeul de Artă, Piaţa Unirii, nr. 30

Expozitia Memoria Obiectului

Muzeul de Artă Cluj-Napoca organizează expoziția Memoria Obiectului, expoziție în cadrul căreia vor fi expuse lucrări semnate de artista Vioara DINU.

Expoziția va fi deschisă începând de joi, 31 august 2017, în sălile de expoziții temporare (parter) ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca. Întâlnirea publicului  cu artista și lansarea catalogului expoziției va avea loc în ziua de 21 septembrie 2017, ora 18.00, eveniment la care va fi prezent și curatorul expoziției, Mircea Oliv.

Formarea artistică a doamnei Vioara Dinu a început în orașul Deva, unde a absolvit Liceul de Artă (1975) și s-a împlinit în mediul artistic clujean, la Institutul de Artă Ion Andreescu, unde a absolvit secția de Ceramică, promoția 1980, la clasa profesorilor Rodica Svințiu și Mircea Spătaru. S-a stabilit în municipiul Bistrița, orașul în care, de mai multe decenii, desfășoară o bogată  activitatea profesională și artistică. Din anul 1990 este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Activitatea sa expozițională este foarte bogată, din 1979 până în prezent participând la numeroase manifestări de grup, saloane naționale și internaționale. De asemenea, expozițiile personale ale doamnei Vioara Dinu (sticlă, obiect, pictură, desen) au fost găzduite, de-a lungul anilor, de o seamă de muzee și galerii din Bistrița, București, Bacău, Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, Gyula (Ungaria), Poitiers (Franța).

Expoziția ramane deschisă spre vizitare pana in data de 24 septembrie 2017.

Program de vizitare: miercuri – duminică: 10.00 – 17.00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.