31 august Expozitia Sinergia

Expozitia Sinergia 31

Joi, 31 august 2023, ora 19:00, Xponential Transylvania, bulevardul 21 Decembrie 1989, nr. 16

Intrarea liberă

Expozitia Sinergia 31  Expozitia Sinergia 31

Expoziția Sinergia este un experiment despre dialogul dinamic dintre abstract și tangibil. Andrea Tivadar și Darius Hulea sunt cele mai bune alegeri pentru a realiza această comunicare, deoarece prezintă doi creatori extrem de distincți și diverși din punct de vedere stilistic.
Andrea consideră abstracția ca fiind un fel de “creație sintetică”, care permite ca reprezentări neașteptate și geometrii eterice și translucide să ia locul formelor recognoscibile ale lumii vizibile – potrivit artistei, aceasta este modalitatea de a “valida puritatea și simplitatea” lucrurilor în lucrările sale.
Elementele-cheie folosite metaforic în lucrările sale – tuburi, scări de culori gestuale și forme geometrice – servesc drept referință la tehnologia și sistemele de comunicare pe care este construită lumea modernă. În același timp, este o conotație subtilă a relației dintre femei și bărbați, subliniată de contrastul dintre zonele fluide, sensibile și delicate, și formele rigide, dominante și concrete.
În contrast perfect cu lucrările abstracte ale Andreei sunt sculpturile tangibile din sârmă ale lui Darius, care întruchipează figuri istorice și mitologice. Natura industrială a sârmei devine un instrument expresiv, construind o legătură tangibilă între trecut și prezent.
Dialogul interactiv al lucrărilor expuse are ca rezultat o interacțiune dinamică, în urma căreia lucrările își depășesc limitele individuale și creează o singură lucrare sinergică.
Profunzimea vizuală a expoziției este completată de instalațiile de lumini LED, care proiectează un joc de culori asupra lucrărilor. Firele de sârmă care compun sculpturile lui Darius și complexitatea stratificată a picturilor Andreei interacționează cu luminile LED, creând o narațiune schimbătoare, un spectacol în continuă evoluție.
În plus, instalațiile cu LED-uri acționează ca o referință la lumea dependentă de tehnologie imaginată de Andrea.
Cel de-al treilea actor sau partenerul tăcut al expoziției sunt chiar eu însumi, regizorul expoziției. Ideea a apărut literalmente printr-o viziune, pe care am știut exact cu cine și cum vreau să o creez.
Transformarea curatorului expoziției într-un participant activ la narațiunea artistică pune în discuție rolul curatorului, creând o sinergie triadică.
Program de vizitare: 08:00-17:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.