31 ianuarie Brilliant ME

Miercuri, 31 ianuarie 2018, ora 18:30, Biblioteca Județeană “Octavian Goga”, str. Observatorului, nr. 1

Donație recomandată: 30 lei

Relax Kids – Brilliant ME

“Brilliant ME!” este noua temă din categoria întâlnirilor Relax Kids – Magical Adventures, dedicată copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 9 ani. Seria de 6 întâlniri va încerca să îi ajute pe toți cei prezenți să conștientizeze mai mult ceea ce îi face pe fiecare din ei cu adevărat uimitori, extraordinari, minunați.

În cadrul fiecărei întâlniri, cei 7 pași ai tehnicii Relax Kids vor încerca să îi învețe pe copii cum să se aprecieze mai mult, cum să își prețuiască mai mult fiecare parte a corpului și să își îndrepte atenția spre lucrurile cu adevărat importante din viața lor. Scopul final al acestor întâlniri este ca toți cei prezenți să se cunoască mai bine și să poată să afle singuri motivele pentru care, fiecare din ei, sunt speciali, uimitori, minunați, exact așa cum sunt. Iar când vor reuși acest lucru vor găsi cu siguranță și motivele pentru care să fie recunoscători zi de zi, clipă de clipă.

Într-o societate învățată să critice și să judece “la cald”, treptat ajungem să fim cei mai așpri critici ai noștri, să ne dorim mereu mai mult și oricât am încerca să fim mereu nemulțumiți de noi. Acest mod de a trăi se învață de când suntem mici, din reproșurile pe care le auzim de atâtea ori, zi de zi. Expresii de genul: “Nici măcar asta nu reușești să faci!!!”, “Nu ești în stare să faci nimic!!”, “De ce ai greșit?”, “Cum ai putut să faci așa ceva???”, “M-ai dezamăgit!!!” sunt doar câteva din expresiile pe care mulți dintre noi le-au auzit de când erau mici, și care au creat, fără să fim constienți, în mintea noastră convingerea că NU SUNTEM ÎN STARE. Oricât de multe reușim să facem zi de zi, atenția noastră este îndreptată tot spre lucrurile de care nu suntem mulțumiți, tot spre ce nu am reușit să facem.

Iar în momentul în care devenim părinți, fără să ne dăm seama, ajungem să folosim aceleași expresii cu care am crescut și să continuăm acest cerc vicios care în timp duc la o stima de sine și un respect de sine scăzut.

Stima și respectul de sine sunt stâlpi de susținere pentru un mod mod de viață echilibrat, pentru starea noastră de bine. Iar când acești stâlpi sunt, zi de zi, erodați și măcinați de aceste convingeri legate de persoana noastră și de ceea ce facem, în timp nimic nu mai reușește să umple golurile create. Unii dintre noi ajungem să fim cei mai așpri critici ai noștri. Ajungem chiar să ne pedepsim și să considerăm că nu merităm ce avem în jurul nostru, că nu merităm dragostea celor din jur și bunătatea lor. Alții sunt într-o căutare continuă a stării de bine, își doresc atât de mult să fie fericiți încât ajung să căute fericirea și starea de bine peste tot în jur și uitând complet de interiorul lor. Iar într-o lume care suntem mereu pe fugă, veșnic în criză de timp, cu atenția mereu îndreptată în exterior, mai ales datorită tehnologiei, uităm cine suntem și ce ne dorim cu adevărat, uităm de sufletul nostru, uităm de lucrurile cu adevărat importante, și ajungem să fim oameni care FAC în loc să fim oameni care TRĂIESC.

Ora de Relax Kids include încălzire și mișcare, jocuri distractive, jocuri mindfulness de relaxare, exerciții de stretching și de respirație, masaj, jocuri de afirmații pozitive și în final relaxare profundă în care copiii ascultă povești de reprezentare mintală. Copiii sunt aduși de la o stare de energie ridicată la o stare calmă, liniștită și sunt încurajați să se relaxeze în timp ce își dezvoltă creativitatea și imaginația.
Misiunea Relax Kids este de a susține sănătatea mentală și reziliența emoțională a copiilor, oferindu-le instrumente utile în gestionarea stresului și anxietății și care să îi ajute să fie mai calmi și mai încrezători în forțele proprii în fața provocărilor vieții de zi cu zi.


Relax Kids ajută copiii:
 Să învețe tehnici valoroase de mindfulness și relaxare
 Să își îmbunătățească sănătatea mentală
 Să le crească încrederea în forțele proprii și stima de sine
 Să își dezvolte reziliența emoțională
 Să își controleze emoțiile
 Să își dezvolte puterea de concentrare, imaginația, creativitatea
 Să gestioneze mai ușor furia, anxietatea, stresul
 Să se simtă mai fericiți

Iată cum se desfășoară ora de Relax Kids:
Se începe cu o etapă energizantă și antrenantă de MIȘCARE în care copiii aleargă, dansează și se mișcă, bucurându-se de minune. În acest fel tot excesul de energie, pe care copiii îl au din plin, îl vor consuma într-un mod distractiv, prin mișcare. Această etapă contribuie la dezvoltarea abilităților fizice, îmbunătățește coordonarea, stimulează consumul și eliberarea de energie, circulația și sistemul imunitar și ajută la eliberarea endorfinelor.Apoi urmează a 2-a etapă, JOACA. Dincolo de partea distractivă, joaca are un rol foarte important în exprimarea emoțiilor și în îmbunătățirea interacțiunii sociale, ajutându-i pe copii să se conecteze cu adevărat unii cu ceilalți. În continuare copiii sunt ghidați și aduși într-o stare relaxantă folosind câteva exerciții de STRETCHING. Stretching-ul este foarte benefic pentru încălzirea și relaxarea mușchilor . Începând cu această etapă copiii devin mai tăcuți și încep să se simtă mai liniștiți.

După stretching copiii sunt grupați în perechi sau în grupuri mai mari și își vor relaxa mușchii făcând un pic de MASAJ, fie masaj propriu fie unii altora. Copiiilor le place cu adevărat această etapă pentru că prin masaj, dincolo de relaxarea resimțită la nivelul mușchilor și întregului corp, copiii se pot conecta cu adevărat unii ce ceilalți. În acest fel copiii devin mai empatici și devin conștienți de ceea ce simt cei din jurul lor. Masajul îi face pe copii să fie mai calmi, îi ajută să se elibereze de orice exces de tensiune pe care o resimt la nivelul mușchilor. Iar după masaj se ajunge la RESPIRAȚII ADÂNCI. De cele mai multe ori copiii stau în cerc și sunt ghidați să se concentreze pe respirație. Astfel ei învață respirația diafragmatică prin inspirații adânci și expirații lungi și cu toții știm că atunci cînd respirăm adânc este imposibil să fim într-o stare emoțională intensă. Respirând natural, liniștit, adânc, copiii ajung evident într-o stare calmă și tăcută. După respirație se ajunge la AFIRMAȚII POZITIVE. Copiii stau în cerc și fiecare pe rând spune ceva pozitiv despre el sau despre ceilalți,

iar acest lucru îi ajută cu adevărat să fie mai optimiști, să aibă o încredere mai mare în forțele proprii, să le crească stima de sine. Se spun afirmații de genul: „Am încredere în mine!”, „Sunt minunat!”, „Sunt puternic!”, „Sunt fericit!”. Iar cu cît copiii repetă aceste afirmații cu atât vor simți mai puternic aceste lucruri și se vor comporta în consecință („So I say, so I feel, so I behave!”). Iar în final, copiii se vor întinde și vor fi aduși în starea de RELAXARE cu ajutorul poveștilor de reprezentare mintală. Astfel ei își vor imagina că stau în iarba moale sau că zboară printre stele sau că plutesc pe nori pufoși.

Aceasta este metoda Relax Kids. Copiii sunt aduși de la o stare de energie ridicată în care aleargă, danseaza, se mișcă, se joacă, la o stare mai liniștită în care fac un pic de stretching, un pic de masaj, un pic de respirație, de afirmații pozitive și în final ajung într-o stare de relaxare, de energie joasă, unde sunt liniștiți și relaxați.

Orele de Relax Kids reprezintă o cale distractivă, “magică” de a le face cunoscută copiilor tehnica de relaxare iar activitățile și jocurile tematice îi vor învăța diferite moduri de relaxare care îi vor însoți toată viața.

Relax Kids le oferă copiilor instrumente pentru a-și gestiona emoțiile și pentru a-i învăța moduri de a face față situațiilor dificile și sentimentelor negative, într-un mod pozitiv și constructiv.
Întâlnirile Relax Kids ajută, de asemenea, la creșterea încrederii și a stimei de sine a copiilor, la dezvoltarea imaginației lor, oferindu-le ocazia să se distreze și să-și facă noi prieteni.

Înscrierea se poate face fie la numarul de telefon 0745304929 fie prin mail la adriana@relaxkids.ro. Numărul locurilor este limitat așa că te rugăm să te înscrii din timp.

Vă așteptăm cu drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.