31 ianuarie Piata Semintelor Libere

Duminica, 31 ianuarie 2016, ora 11:00, Casa de Cultura Permanenta, str. Caisului, nr. 22

Va invitam cu drag din nou sa schimbam, oferim, primim seminte la Piata Semintelor Libere

O piață cu adevărat liberă e un loc în care fiecare dintre noi contribuie cu surplusul de semințe pe care il are, dar în plus, cu idei, meșteșuguri, zâmbete, talent, prietenie, bucurie, discuții și multe altele. Asteptarea primaverii e încă un prilej pentru noi, ca și comunitate, să ne putem întâlni și învăța lucruri noi.

Piața semințelor libere înseamnă că totul e 100% gratuit și necomercial, organizat de participanți înșiși. E o zonă temporar autonomă în care se instituie economia cadoului ca alternativă la modelul de distribuire a resurselor bazat pe bani sau schimburi.

Se pot oferi atât semințe locale cât și surplusul de semințe achiziționate din comerț. Importantă este însă informarea transparentă (sursa semințelor, detalii despre cultIvare).

Important și diferit e că nu se vor oferi doar semințe, ci vor fi și prezentări și ateliere prin care să realizăm împreună lucruri utile și să învățăm din experiențele fiecăruia. (Daca ai idei si vrei sa le prezinti in cadrul Pietei, da-ne un semn aici!

Din program:
– Semințe de tot felul dăruite cu drag!
– ora 12:00: povestea Cutiei Taranului – o poveste despre relatii umane, oameni, drag de pamant si produse curate,
– ora 13:00: discutie spontana despre Yoga… sau despre ce semanam in interiorul nostru, cu Ronen Hirsch (practicant Yoga de 15 ani si profesor de Yoga)
– Catalina de la ARP: Scoala din Gradina si mini atelier de gradinarit si creat propriul ghiveci – pentru copii (i) de toate varstele
– Adela, Dan, Robyn si Lars: oportunitati de economie circulara prin Asociatia ¨Cercul Social¨
– Coltul Camara Vesela: adu un borcan din camara cu ceva ce-ti prisoseste sa poti face schimb sau dopar sa degustam impreuna!
– Gustari de bunatati aduse de participanti
Mini ateliere si grupuri de discuţii pe diverse teme (asteptam si propunerile voastre)

Nu lasati copiii acasa! II asteptam cu drag printre noi…

Multe alte surprize oferite de participanți ca si tine!

Vino cu drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.