31 mai Quasi Mood

Quasi Mood

Miercuri, 31 mai 2023, ora 18:00, Muzeul de ArtaPiața Unirii, nr. 30

Intrarea liberă

Quasi Mood – performance literar-muzical

Prezentare de carte cu scriitorul Alex Szöllö și artista Beck Corlan Samuelsson
Invitat: poetul Doru Arăzan
Moderator și lectură Remus Octavian Câmpean

Alex Szöllö (n. 1990, Timișoara) a studiat la Colegiul Național Bănățean (2006-2010), apoi la Universitatea de Vest din Timișoara (2010-2015), unde a fost licențiat în Limbi Moderne Aplicate; are un masterat în Studii Americane. Este traducător literar, prezentând publicului român autori precum Gayle Forman, Dean Koontz și Clive Cussler. A debutat ca scriitor în 2018, cu romanul istorico-religios ,,Eu, Baraba”, apărut la editura Datagroup, iar în 2019, a publicat la Libris Editorial culegerea de eseuri creștine dedicate tinerilor ,,Tupeu de creștin”. Fascinația față de romanele gotice cu protagoniști vizibil diferiți, precum ,,Frankenstein”, ,,Fantoma de la Operă” și bineînțeles ,,Notre-Dame de Paris” l-au motivat să scrie romanul ,,Quasimodo’ apărut la Editura Lebăda Neagră din Iași, 2022, prin care aduce în discuție, într-o manieră creativă și de impact, tema dizabilității.

Fiind el însuși o persoană cu dizabilități, Alex Szöllö transpune cu curaj și dezinvoltură un adevăr trăit într-o realitate reconstruită prin cuvânt. Reușește să ne convingă că dizabilitatea este mai mult decât o particularitate, este aproape o stare (Quasi Mood).

Beck Corlan Samuelsson este o artistă complexă, mereu surprinzătoare, sensibilă și emoționantă. Cu multiple colaborări în plan muzical, multe internaționale, având discuri lansate deja pe piață, ea trebuie în primul rând, ascultată cu sufletul deschis, înainte de orice prezentare. Un exemplu din creația sa: https://www.youtube.com/watch?v=M6hmsghAHL0

Cu mare modestie, Beck Corlan Samuelson spune despre sine ca este „mamă și soție în primul rând iar mai apoi iubește să cânte. A făcut asta de la vârsta de 5 ani. Socotește muzica ca ceva care are grijă de ea, de sufletul ei!” Are grijă, la rândul ei, de multe suflete prin tot ceea ce creează în jurul ei ca artist și… om. Acestea nu sunt doar vorbe, ci este proiectul educațional-artistic „Kenosys” prin care, împreună cu soțul ei Andreas, pun meșteșugul creativ al lemnului în mâinile celor ce altfel, poate, s-ar pierde pe drum.

Alex și Beck se întâlnesc artistic în performance-ul literar-muzical Quasi Mood.

Un eveniment în cadrul festivalului Rocada Artelor 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.