31 mai TIFF – Baasch & Baba Dochia

Marti, 31 mai 2016, ora 21:00, Urania Palace, str. Horea, nr. 4

Pret bilet: 25 lei

TIFF – Baasch & Baba Dochia

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) este organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc. Înfiinţat în 2002, este primul festival internaţional de film de lung-metraj din România.

În cei 14 ani de existenţă, TIFF a devenit un brand recunoscut în România nu numai pentru calitatea programelor prezentate, ci şi pentru organizarea excelentă, atmosfera efervescentă şi multitudinea de evenimente, de la seminarii şi workshopuri până la concerte şi petreceri până în zori de zi.

Cunoscut pentru aparițiile sale carismatice, Baasch a urcat pe scenă și în deschiderea unor artiști de referință precum Tricky sau Bloodgroup. Notorietate în lumea filmului i-a adus coloana sonoră a multi-premiatului Flowing Skyscrapers, regizat de Thomas Wasilewski și distins anul trecut la TIFF cu Premiul de regie.

Baasch, tânăr producător, cântăreț și compozitor din Polonia, e recunoscut pentru talentul de a scrie versuri și gustul pentru sunetele analog întunecate. Patru track-uri synth pop puse la dispoziție de artist online l-au propulsat pe o compilație care prezintă o selecție a celor mai interesanți artiști electro emergenți ai momentului. Chiar și înainte de lansarea EP-ului de debut, Simple Dark & Romantic Songs, Baasch era deja solicitat să reprezinte scena electro polonă la festivaluri prestigioase de muzică.

Cei patru tineri din Baba Dochia propun un melanj de muzică electronică cu rock live, îmbinând synth-uri, riff-uri de chitară, beat-uri organice și sintetice, asezonate pe alocuri cu melancolie și agresivitate. Este un spectacol audio-vizual complex, un mix de proiecții, sintetizatoare, drum machine (asortat cu tobe reci), theremin și chitară distorsionată. Trupa formată în Sighișoara, în 2013, este una dintre formațiile desemnate „Pariul Sunete 2015” de revista de muzică Sunete. În septembrie 2015, și-au lansat primul album din carierp, XII Lambskins.

Biletul poate fi cumpărat online de pe biletmaster.ro

Programul zilei de marti aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.