31 mai TIFF – Culinary Cinema

Marti, 31 mai 2016, ora 18:30, Cercul Militar, Piaţa Avram Iancu, nr. 1-3

Pret bilet: 50 lei

TIFF – Culinary Cinema

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) este organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc. Înfiinţat în 2002, este primul festival internaţional de film de lung-metraj din România.

În cei 14 ani de existenţă, TIFF a devenit un brand recunoscut în România nu numai pentru calitatea programelor prezentate, ci şi pentru organizarea excelentă, atmosfera efervescentă şi multitudinea de evenimente, de la seminarii şi workshopuri până la concerte şi petreceri până în zori de zi.

Culinary Cinema, un nou concept de eveniment la TIFF, este gândit în jurul unui film dedicat unui chef de geniu, celebrul René Redzepi, și al restaurantului său celebru din Copenhaga. Noma, My Perfect Storm (r. Pierre Deschamps) va fi proiectat la Cercul Militar și va fi urmat de o petrecere gastronomică întreținută de chef D’Artagnan la Restaurantul Colin’s. Evenimentul este prezentat de Staropramen.

Documentarul urmărește povestea din spatele cortinei faimosului restaurant din Copenhaga, Noma, votat ca fiind cel mai bun restaurant din lume de patru ori și câștigător a două stele în ghidul Michelin. În spatele succesului Noma se află mintea revoluționară a lui René Redzepi, un bucătar de origine macedoneană, cu rădăcini modeste, care a reușit să schimbe destinul restaurantului, după un un scandal în 2013, dar și fața fața gastronomiei nordice moderne.

Bucătăria inspirată de natura, sezoanele și cultura nordică, cât și folosirea exclusivă a ingredientelor locale, crescute de o rețea restrânsă de agricultori locali, i-au adus lui Noma titlul de cel mai bun restaurant din lume în 2010, 2011, 2012 și 2014.

Biletul poate fi cumpărat online de pe biletmaster.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.