31 martie I de la Ilustraţie

Sâmbătă, 31 martie 2018, ora 11:00, Fabrica de Pensule, str. Henri Barbusse, nr. 59-61 

Taxă de participare: 20 lei

ARTbecedar #3.5 – I de la Ilustraţie cu Maria Brudaşcă

In cadrul atelierului ARTbecedar, copiii vor învăța alături de artista Maria Brudaşcă cum să creeze o mini-carte de povești folosind o singură coală de hârtie, printr-o tehnică simplă de împăturire.

Cărțile ilustrate sunt printre cele mai importante instrumente prin care copiii explorează și acumulează experiențe. Trăind alături de personaje, cei mici își dezvoltă limbajul și devin viitori cititori, astfel în cadrul atelierului ARTbecedar vor avea ocazia de a fi ei înșiși autori.

În prima parte a atelierului vom realiza suportul – carte, apoi fiecare își va ilustra povestea imaginată în cele 4 cadre ale carții. Copiii vor putea alege între mai multe tehnici – creion, cariocă, culori de apă.

Înscrieri: https://goo.gl/forms/l5MSEKtcogFjeiKB2

Număr maxim de participanți: 15 copii / atelier
Vârsta recomandată: 4 – 10 ani

Facilitator atelier: Apai Emese – emeseapai@gmail.com

Maria Brudașcă (n. 1989) este artist vizual, absolventă a Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, cu specializarea în grafică. Mediile pe care le explorează sunt desenul, ilustrația de carte, designul, animația și proiecțiile analog.

ARTbecedar este un program dedicat celor mici, în care părinții își pot împlica copiii în activități creative conduse de artiști din Fabrica de Pensule și din comunitatea artistică din jurul acesteia. Copiii au ocazia de a intra în contact cu artiștii și de a învăța de la ei despre diferite tehnici și medii artistice, prin activități practice și jocuri. Fiecare sesiune este condusă de un artist coordonator și un facilitator care ajută la comunicarea grupului și la păstrarea unei dinamici active, prin care toți copiii participă la activități. Prin participarea la atelierele ARTbecedar copiii acumulează, printr-un limbaj accesibil lor, cunoștințe despre arta contemporană, familiarizându-se cu teme, subiecte sau artiști contemporani.

ARTbecedar este un program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.