31 octombrie Comori ale Romanţei

Joi, 31 octombrie 2019, ora 18:00, Casa de Cultura a Studentilor, Piaţa Lucian Blaga, nr. 1-3

Intrarea libera

Emoţii de toamnă – Comori ale Romanţei

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT Cluj), instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, susţine demersul de înscriere a Romanţei Româneşti pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii UNESCO. Astfel, în parteneriat cu Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgoviște, în calitate de iniţiator al Programului Naţional de Concerte – „Comori ale Romanţei”, organizează concertul, deja cu tradiție în Cluj-Napoca, „Emoţii de toamnă” – „Comori ale Romanţei”.

Pe scena Casei de Cultură a Studenților vor evolua laureați ai Festivalului „Crizantema de Aur”, precum: Alina Mavrodin Vasiliu, Sorin Lupu, Domnica Dologa, Pavel Păușan, Georgeta Plută, Tudor Bărbos, Rodica Pop-Seling și Samuel Barani, câștigătorul Trofeului „Crizantema de Aur” 2019.

Aceștia vor fi acompaniați de Orchestra Profesionistă „Cununa Transilvană”, dirijor profesor Ovidiu Barteș, care va încânta publicul și cu piese de café-concert. Printre acestea se numără: „Valsa un pescăruș” – Ionel Banu, suită de piese instrumentale din creația violonistului Grigoraș Dinicu – „Horă de concert”, Ceasul”, „Hora mărțișorului”, suită de piese instrumentale din creația violonistului Georges Boulanger – „Hora pizzicato”, „Pentru tine”, „Hora licuricii”, dar și piese instrumentale din creația altor violoniști mai puțin cunoscuți. De asemenea, membrii orchestrei vor avea și momente instrumentale solo, iar pe scenă vor evolua și Ștefan și Claudiu Hontilă.

Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgoviște a iniţiat Programul Naţional de Concerte „Comori ale Romanţei”, o campanie amplă de promovare a romantei, gen muzical de patrimoniu al culturii naţionale, cu dorinta de a-l introduce în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii UNESCO. Programul naţional de concerte „Comori ale Romanţei” se desfășoară sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO și constă într-o serie de concerte, susţinute de mari interpreţi de romanţe din fiecare zonă istorică a României și din Republica Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com xmanyclips