4-13 februarie Expoziția The Taranterra Project

Expoziția The Taranterra Project

04 -13 februarie 2022, ora 10:00, Iulius Mall, str. Alexandru Vaida Voevod, nr. 53 B

Intrarea gratuită

Expoziția The Taranterra Project – tarantule vii  Expoziția The Taranterra Project 

The Taranterra Project își propune să ofere publicului larg șansa de a admira 36 dintre cele mai importante specii de tarantule de pe glob. Ivit dintr-o fobie care s-a transformat cu timpul în pasiune, proiectul The Taranterra Project pornește în misiunea de arăta oamenilor atât frumusețea deosebită a acestor animale, cât și utilitatea lor în ecosistemele în care conviețuiesc alături de noi. Culorile fantastice, modelele simetrice, comportamentul și felul în care aceste tarantule își “decorează” mediul în care trăiesc, cu siguranță vor încânta și vor stârni admirația celor ce vizitează expoziția.

Acest proiect este o ocazie unică de a vedea aceste specii gigantice în același loc alături de informații și curiozități despre habitatele în care trăiesc și modul în care ele funcționează.

Te așteptăm la Iulius Mall Cluj, parter, zona Atrium (Zara), între orele 10.00 – 22.00 să descoperi expoziția de tarantule vii.

Știați că?

Există peste 1000 de specii diferite de tarantule documentate până în prezent.

 Tarantulele napârlesc. Femelele napârlesc pe tot parcursul vieții, iar masculii trec printr-o ultimă năpârlire când ajung la maturitate.
• Reputația tarantulelor ca fiind animale periculoase este bazată mai mult pe ficțiune și legende, decât pe realitate. Există doar câteva specii care posedă o mușcătura cu venin potent.
• Theraphosa blondi este cea mai mare specie de tarantule din lume și este cunoscută și sub numele de Goliath birdeater – mâncătoare de păsări.
• Femelele din unele specii de tarantule trăiesc până la 30 de ani și pot ajunge la dimensiuni de până la 28 de cm.
• Tarantulele au tendințe canibale și nu ezită să mănânce exemplare chiar din aceeași specie. De asemenea, după actul de reproducere, femela de obicei va încerca să muște și să mănânce masculul cu care tocmai a copulat.
• Chiar daca au 8 ochi, vedera tarantulelor este slabă. Acești ochi pot detecta doar lumina, întunericul și mișcarea.

Și pentru multe alte informații, te așteptăm să treci pragul expoziției de tarantule vii The Taran Terra Project.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.