4-31 octombrie Arcul Limbii Române

Arcul Limbii Române

04 – 31 octombrie 2020, ora 16:00, Piata Unirii, Cluj-Napoca

Arcul Limbii Române

Experimentăm și exprimăm viața prin prisma limbii materne. Cu ajutorul ei comunicăm, transmitem emoții, discutăm concepte și învățăm să trăim viața. Limba română stă la baza interacțiunilor noastre. Prin ea înțelegem lumea și prin ea ne înțelegem pe noi înșine. Aceasta dorește să exprime și lucrarea “Arcul Limbii Române” realizată de sculptorul clujean, Liviu Mocan.
Lucrarea este din fier și se întinde pe o suprafață de 7 metri în diametru. Folosind metode tehnice moderne, debitări cu laser, suduri și prelucrări, arcul este gravat cu 280 de cuvinte atent selecționate de către Dumitru Cerna, poet clujean. Privind spre el ziua, fiecare cuvânt este o fereastră spre cer, iar în timpul nopții, cuvintele luminează întunericul.
“Arcul Limbii Române” va fi expus în Piața Unirii pe toată durata lunii octombrie. Duminică, în data de 4, la ora 16, va avea loc vernisajul expoziției unde artiști locali vor aduce un omagiu limbii române în diferite forme ale artei, sculptură, muzică și poezie.
Vă invităm să luați parte cu noi la acest vernisaj, să priviți cerul prin prisma cuvintelor și împreună să ne aducem aminte de puterea cuvântului și frumusețea limbii române.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.