4-6 octombrie Liberty on Bike

  • 03/10/2019
  • Sport

04 – 06 octombrie 2019, ora 16:30, Liberty Technology Park, str. Gării, nr. 21

Liberty on Bike

Liberty on Bike, eveniment care promovează pasiunea pentru mișcare împreună cu implicarea în comunitate, se pregătește de ediția cu numărul șase. Organizatorii, Liberty Technology Park Cluj și Asociația Club Sportiv Tura de Noapte, au pregătit pentru perioada 4-6 octombrie 2019 trei zile dedicate ciclismului profesionist și pentru amatori. În tradiția anilor trecuți, evenimentul are și o componentă socială: participanții pot contribui la pregătirea de biciclete care vor fi oferite copiilor din centre de plasament – Acoperământul Maicii Domnului din Cluj-Napoca, Centrul de Plasament de la Jibou și Centrul de Servicii Sociale de la Mănăstirea Dumbrava.

 „Datorită entuziasmului și implicării participanților Liberty on Bike, în anii trecuți am reușit să le oferim copiilor din comunitățile izolate din Apuseni mai mult decât niște biciclete care să le ușureze drumul spre școală: le-am oferit bucuria de a pedala. Același lucru vrem să-l facem anul acesta și pentru copii din centre de plasament”, a declarat Dan Koblicska, reprezentant al Asociației Club Sportiv Tura de Noapte.

 „Pe lângă scopul umanitar, adică donarea de biciclete către copiii din centrele de plasament, dorim să promovăm și anul acesta importanța ativității fizice pentru sănătate și productivitate. Participarea la acest eveniment oferă experiența complexității sportului – ciclismului – și o aventură inedită în comunitatea noastră”, a completat Alexandra Botas, reprezentant al Asociației Club Sportiv Tura de Noapte.

În urma edițiilor anterioare, 50 de copii din comunități izolate din Munții Apuseni au primit biciclete noi.

Liberty on Bike 2019 se desfășoară în trei zile consecutive, iar cursele au grad de dificultate crescător: Criteriul Companiilor, Gentlemen’s Race și Gran Fondo.

Vineri, 4 octombrie, la Criteriul Companiilor, angajații companiilor din cadrul parcului tehnologic se vor întrece într-o cursă de tip „Criterium” (cursă rapidă, cu o tură parcursă de mai multe ori).

Sâmbătă, 5 octombrie, cicliștii (cu experiență sau fară) sunt așteptați la Gentlemen’s Race, o cursă fără arbitri, relaxată, care nu ține cont de vârstă și se bazează pe munca în echipă. Participanții se înscriu individual, iar apoi, prin tragere la sorți, se formează echipe de câte 4 membri, care vor parcurge un traseu de 35 km cu o diferență de nivel pozitivă de aproximativ 300 de metri.

 În timpul cursei, la Liberty Technology Park Cluj va fi amenajat și un stand de colectare de piese, echipamente și biciclete pentru donații. Acestea vor fi verificate, completate și pregătite să ajungă la copiii din centre.

Liberty on Bike 2019 se încheie duminică, 6 octombrie, cu Grand Fondo Beliș, cursă montană de 120 km destinată cicliștilor cu experiență.

Susținătorii sportivilor amatori și profesioniști sunt bine-veniți în cele trei zile ale competiției.

Liberty on Bike 2019 este organizat de Liberty Technology Park și Tura de Noapte. Sponsorii principali: Wörwag Pharma, Asociația de Podiatrie, Supp, Kinetomed, La Casa.

Liberty Technology Park Cluj, primul parc tehnologic din România, este un parc de idei plasat într-un spațiu revoluționar, pe fosta platformă industrială Libertatea, creat pentru a oferi condiții excepționale de creștere și dezvoltare companiilor din domeniile IT&C și R&D într-un areal inedit din punct de vedere conceptual și arhitectural. Gradul de ocupare a parcului tehnologic este de 100%, iar majoritatea rezidenților sunt companii IT.

Tura de Noapte este un club de ciclism amator care organizează și participă la evenimente și ieșiri pe bicicletă în zona Clujului. Grupul promovează și apreciază respectul în trafic, indiferent de motorizare sau de numărul de roți, și încurajează un stil de viață sănătos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.