4 decembrie Cum înțelegem relația de cuplu?

Luni, 4 decembrie 2017, ora 18:00, Librăria Humanitas, str. Universitatii, nr. 4

Cum înțelegem relația de cuplu?

Vă invităm la o discuție interesantă despre relațiile de cuplu având la bază colecția “Pas în doi” de la Editura Herald.

Invitați:
Domnica Petrovai
Raluca Anton
Adela Moldovan

Moderator:
Sorin Lucaci

Despre colecția Pas in doi:
Viata de cuplu este asemenea unui balet complicat: uneori el si ea danseaza la unison, completandu-si reciproc miscarile; alteori fiecare isi urmeaza propria partitura, din nevoia unei exprimari cat mai personale. Iar cand coregrafia e bine pusa la punct, dansul poate fi o experienta unica. Tot asa cum baletul clasic presupune multa disciplina si rigoare, o relatie reusita cu celalalt impune o munca sustinuta cu propria personalitate, renuntarea la tiparele mentale disfunctionale si disponibilitate pentru schimbare.

Pentru ca adevarata intimitate se construieste pe indelete si depaseste limitele eroticului, cartile din colectia Pas in doi propun diverse abordari ale cuplului, ale barbatului si femeii, din perspectiva unor discipline multiple: istoria culturala neurobiologia, psihologia, istoria, antropologia. Miza colectiei este sa vina in intampinarea celor care isi doresc sa se inteleaga mai bine pe ei insisi si care urmaresc sa aiba o legatura emotionala si psihica mai profunda cu partenerul lor. O intelegere cat mai cuprinzatoare a celuilalt si a mecanismelor care stau la baza unui trai in doi implinit este calea catre construirea unei relatii de cuplu armonioase, care permite atat convietuirea, cat si autonomia a doua personalitati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.