4 iulie Expoziţia Stefan Gnandt și Andras Bodo

Expoziţia Stefan Gnandt și Andras Bodo

Duminica, 04 iulie 2021, ora 10:00, Muzeul de Artă, Piaţa Unirii, nr. 30

Expoziţia Stefan Gnandt și Andras Bodo

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, vă invită să vizitați expoziţia artiștilor Stefan Gnandt și Andras Bodo.

Stefan Gnandt s-a născut la 13 august 1952, în Foieni. A urmat cursurile Universităţii din Timișoara, Facultatea Pedagogică, Secția de Arte Plastice, unde i-a avut ca profesori pe Eugenia Dumitrașcu, Romul Nuțiu şi Petru Jecza. În anul 1977 îşi începe activitatea de profesor de desen la Școala Generală Nr. 1 din Carei. În anul 1988 se stabilește în Germania.

De-a lungul timpului, artistul s-a prezentat în fața publicului cu ocazia a peste 40 de expoziții personale în România, Ungaria, Germania, Slovacia. Lucrările lui se găsesc în colecții particulare și muzee din diferite țări. A ilustrat o serie de volume literare și științifice

De asemenea, a organizat și a condus 14 Tabere Internaționale de Creație în România și în Ungaria. Stefan Gnandt participă cu regularitate la Tabere și Simpozioane de artă plastică în România, Ungaria, Slovacia, Polonia, Ucraina.

A fost premiat cu  Diplome de Excelență în 2002 la VAJA/ Ungaria, 2013 la Sromowce Nizne/ Polonia, 2015 Abrud / România. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. A fost membru fondator al Asociației de Artă ”Provinciart” din Carei.

Andras Bodo s-a născut în anul 1949 la Cluj-Napoca. Şi-a început cariera de artist ca fotograf la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei. În anul 1981 s-a stabilit la Los Angeles, California. Între anii 1984-1988 a urmat cursurile Art Center College of Design. A avut numeroase expoziții personale în Los Angeles, New York, Portland etc, prezenta expoziție fiind prima expoziție a artistului în România. De asemenea, artistul deține Galeria White Box Gallery.

Expoziția rămâne deschisă publicului spre vizitare până în data de 18 iulie 2021.

Program de vizitare: miercuri – duminică: 10.00 – 17.00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.