4 iunie Muzeul Interactiv

Duminică, 4 iunie 2017, ora 11:00 si 15:00, Muzeul de Arta, Piata Unirii, nr. 30

Muzeul Interactiv – ghidaje gratuite

În zilele de sâmbătă şi duminică vă așteptăm să participați la programul de ghidaje gratuite, care vor avea loc în Galeria Națională a muzeului.

Muzeul de Arta Cluj-Napoca este una dintre cele mai prestigioase institutii muzeale cu profil artistic din Romania, cu un patrimoniu valoros ce include arta romaneasca si universala datata inca din secolul al XV-lea si pana in prezent. Patrimoniul detinut de Muzeul de Arta Cluj-Napoca este unul impresionant, cu peste 13 000 de piese de arta din diferite ramuri: pictura (peste 3600 piese), sculptura (peste 450 piese), arte grafice (peste 5600 piese), arte decorative (peste 200 piese) si fond documentar (peste 3300 piese).

Expozitia permanenta a Muzeului de Arta consta in Galeria Nationala, unde pot fi regasite peste 200 de opere de pictura si sculptura, expuse in cele 21 de sali alocate acestora.

Cladirea in care se afla Muzeul de Arta Cluj-Napoca, cunoscuta ca ,,Palatul Bánffy din Cluj”, este in sine o opera arhitecturala de prestigiu, fiind cel mai important edificiu baroc din Cluj-Napoca si fiind inscrisa in lista cladirilor de patrimoniu arhitectural si artistic national al Romaniei.

In prezent, Muzeul de Arta Cluj-Napoca este un ,,refugiu” al pasionatilor de arta si cultura transilvaneana si nu numai, atragand anual atat vizitatorii straini, cat si localnicii care pot admira nu doar Galeria Nationala ci si variatele expozitii temporare gazduite aici.

Program de vizitare: miercuri – duminica: 10:00 – 17:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.