4 iunie TEDxCluj 2022 – Choices

TEDxCluj 2022 - Choices

Sambata, 04 iunie 2022, ora 09:00, BT Arena, str. Uzinei Electrice

Pret bilet: intre 61 si 102 euro

TEDxCluj 2022 – Choices – a XI-a ediție

În „labirintul de decizii” al vieții, alegerile ne ajută să ne găsim propria cale.

Cine suntem se vede mai tare din alegerile noastre, decât din abilitățile noastre,  spune J.K.Rowling, în „Harry Potter și camera secretelor”.  În “Omul în căutarea sensului vieții”, Viktor Frankl scrie că cea mai mare libertate a omului este libertatea de a-și alege atitudinea în orice situație, libertatea de a-și alege propria cale. Iar Nelson Mandela ne îndeamnă să facem alegeri care să ne reflecte speranțele, nu fricile.

Pentru că, într-un final, a alege înseamnă libertate.

Tema celei de-a XI-a ediții a TEDxCluj 2022 este Choices – alegerile pe care le facem în viață, cât de importante sunt, ce rol, semnificații și consecințe au, cum să învățăm din ele, cum să ne inspirăm din alegerile noastre și ale celorlalți.

Printre speakerii care ne vor inspira anul acesta se numără Kai Brand-Jacobsen, Mădălina Cocan, Jazzappella, Bartosz Ostalowski, Nicolai Tand, Alice Iacobescu, Maia Morgenstern, Teo, Gáspár György, Paul Mureșan și alții.

Pentru a reuși acest lucru, alegem să facem câțiva pași într-o anumită direcție. Școală, facultate, job. Apoi, alegem să ne întindem mâna către anumiți oameni pe care îi întâlnim pe drum. Prieteni, colegi, cunoștințe. Alegem să înclinăm urechea spre poveștile, trăirile sau părerile lor. Uneori, rezonăm cu ele. Alte ori, nu. Dar oricum ar fi, alegerile pe care le luăm ne oferă o nouă perspectivă din care să putem privi realitatea.
Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina dedicată evenimentului: https://tedxcluj.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.