4 mai Reparaţii biciclete şi plimbări cu cargo-bicicleta

Joi, 4 mai 2017, ora 18.00, aleea centrală a Parcului Central

Reparaţii biciclete şi plimbări cu cargo-bicicleta

Îţi repari bicileta împreună cu alţi clujeni, cu ajutor şi sfat profesionist din reţeaua Repair Café Cluj Te bucuri de inspiraţie şi de comunitate.

Reparaţii gratuite pe bază de voluntariat, în spiritul economiei darului. Iar dacă bicicleta ta e perfect funcţională, te invităm la o poveste despre economie circulară, reparaţii şi reducerea risipei, plus o plimbare cu cargo-bicla.

Ne dorim un Cluj mai aerisit, cu pietoni mai relaxaţi, cu mai mult ciripit de păsărele şi mai puţine claxoane. Cu bicilişti care simt că sunt susţinuţi într-un peisaj urban în care șoferii stresați şi pietonii grăbiți fac parte din “normalitatea” de zi cu zi. Repair Café Cluj ia măsuri concrete înspre a fi parte a schimbării acestui tablou cotidian.

Fiind eco-mobili, folosind transportul în comun, împărţind maşina cu prietenii şi circulând cu bicileta contribum la creşterea calităţii vieţii în urbea noastră. Considerăm că bicicleştii trebuie susţinuţi şi respectaţi. Cu aceste gând, vă dăm întâlnire la primul Repair Café de reparat bicilete din anul acesta. Şi nu uitaţi, de sunteţi însoţiţi de copii mici sau chiar copii mari, promitem că nu se vor plictisi şi garantăm distracţie pe cinste la o tură cu cargo bicileta.

*Care e povestea acestor cargo-bike-uri sau biciclete de transport marfă?

Piese din biciclete ieşite din uz pe post de materie primă, o mână de oameni pasionaţi, vizionari şi pricepuţi, câteva zile de lucru alături de echipa Cluj Makers. Repair Café nu doar repară, ci şi crează şi re-crează. Cargo-bike-urile sunt parte din recuzita Repair Café cu ajutorul cărora ne deplasăm la cei care doresc să doneze iniţiativei noastre lucrurile de care nu mai au nevoie pe acasă. Joi le retestăm pentru noul sezon alături de voi!

Meşteri: voluntari Repair Cafe Cluj
Concept eveniment: Asociaţia Cercul Social

Conceptul Repair Café a apărut în 2009 în Olanda, fiind formulat de Martine Postma, în acea vreme jurnalist și publicist în Amsterdam. În 2010, Martine a înființat Fundația Repair Café (Repaircafe.org). Această fundație oferă sprijin grupurilor locale din întreaga lume care doresc să înființeze propriul lor Repair Café. Fundația susține, drept urmare, și Repair Café Cluj, lansat de Casa de Cultură Permanentă în cadrul programului Orașul Vizibil 2015.

Repair Café Cluj doreşte să devină o rețea de spații sociale și economice de incurajare a cooperării și de răspândire a culturii consumului sustenabil de resurse și energie. Este un proiect al asociaţiei Cercul Social. In prezent, “Cercul Social” derulează mai multe proiecte de modelare teoretică și practică de sisteme economice circulare, atât in ceea ce privește reducerea risipei in gestionarea resurselor materiale disponibile in orașul nostru cât și in dezvoltarea de modele economice noi, care să permită cât mai multor concetățeni accesul la tehnologii inovative de producție materială și socială.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.