4 noiembrie E-an-na

Vineri, 04 noiembrie 2016, ora 21:00, The Shelter, Piata Unirii, nr. 25

Pret bilet: 15 lei

E-an-na – lansare EP Jiana, Hybrid Symphony

Conceptul E-an-na prezintă o lume utopică, o lume în care legile universale, cauzatoare de distrugere și haos, nu se aplică. E o lume făurită pentru cei care vor să se rupă de entropie şi de orice gând negativ, pentru a se putea dedica în totalitate lucrurilor productive. E o lume pentru cei care vor să-şi urmeze calea, fără a fi abătuţi de la ea din motive mărunte.

Trupa își exprimă mesajul prin intermediul folk-metalului. Combină abordarea clasică a genului, cu elemente tradiţionale româneşti, cu pasaje de metal modern.

Formaţia a apărut în 2014, când Andrei (voce, instrumente tradiţionale) şi Ovidiu (chitară) aveau ca proiect principal trupa Prohod, însă doreau să înfiinţeze o trupă de folk metal. În scurt timp sunt co-optaţi Dragoș (bass), Alex (chitară) şi Paul (tobe).

Din iunie 2016 Edwin ia o pauză, din motive personale şi independente de trupă. Tot atunci, ca urmare, intră în trupă Ioana Popescu (clape), o talentată pianistă, studentă la Conservatorul din Braşov.

Primele patru single-uri lansate s-au bucurat de un succes considerabil in mediul online, cele patru videouri cumulând peste 300.000 vizualizări pe Youtube.

Fără surpriză, trupa a fost nominalizată la titlul de ‘’Best metal newcomer”, în cadrul Metalhead Awards 2015, obţinând locul 2. Au participat în 2016 la festivaluri importante precum Metalhead Meeting, Rockstadt Extreme Fest, Kavarna Rock Fest, Celtic Transylvania & multe altele, urmând să participe la Maximum Rock, în toamnă.

Muzica Hybrid Symphony are la bază symphonic metal, dezvoltând pe parcurs diverse influențe, creându-se în final un “hibrid” între gothic metal, death metal, hardcore, alternative, heavy metal dar și elemente de muzică clasică.

Activitatea trupei a început în anul 2012 ca și cover-band, perioadă în care au fost prezenți la diverse
concursuri de talente locale. După mai multe schimbări de componență, în 2013 a început o perioadă de dezvoltare a propriilor idei și compoziții. Până în prezent au fost pe scena festivalului Aeternus Maramorosiensis din Sighet alături de nume precum Direcția 5, Bere Gratis, Byron, Zdob si Zdub,Vita de Vie, Blazzaj, Partizan, Celelalte Cuvinte și au contribuit la festivalul caritabil Rock For Livia din Baia Mare. De asemenea au creat pe cât posibil o scenă underground în Sighetu Marmației, promovând evenimente și cântând în deschiderea trupelor Dirty Shirt, Targ3t, Vespera, NOM, Shadowsail, Ze Gran Zeft (Franta),etc. În afara orașului au mai cântat alături de Legion, Implant pentru Refuz, Shadowsail, Sinfold, Ska-nk, Tiarra, DOTS, Rammsturm (HU) , Torchia (FIN), Jinjer, The Hourglass și Dehydrated din Siberia etc.

Pe lângă aceste concerte, trupa a mai avut și cateva reușite pe plan competițional: s-a calificat printre primele 12 trupe la concursul-festival Posada Rock 2014 din Câmpulung Muscel și în finala concursului-festival Rock’n’Iasi 2014 unde s-a clasat pe locul 5, locul 2 la Semifinala GBOB Cluj 2015, Ghibstock Battle 2015 – locul 2 ,locul 3 la semifinala GBOB Art Mania și locul 3 la semifinala WACKEN Metal Battle 2015 – Cluj Napoca, iar în 2016 s-au calificat la finala nationala GBOB după ce au luat votul publicului la semifinala GBOB Transilvania 2016.

După lansarea primului demo intitulat Whispers în 2014, a primului videoclip în 2015 la piesa Release Me, în anul 2016, după lansarea celui de al doilea videoclip la piesa Lumnia, trupa completează “palmaresul” discografic cu al doilea EP, intitulat de ascultători și fani, Invocation.

Hybrid Symphony înseamnă: Miruna Puiu (voce), Alexandra Joicaliuc (voce), Leonardo Homei (vioară), Bogdan Cheșa (chitară), Claudiu Ciocan (chitară), Daniel Nyisztor (chitară bas) și Gabor Kovy

Fumatul este interzis.
Doors Open : 21:00

4 noiembrie E-an-na

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top