4 septembrie #ABUZ

Luni, 04 septembrie 2017, ora 20:00, Reactor de creație și experiment, str. Petofi Sandor, nr. 4

Intrarea liberă (în limita locurilor disponibile)

#ABUZ – după o idee de Diana Meseșan

După o vară de ateliere și exerciții, de familiarizare cu tehnici și cu colegi noi, cei doisprezece rezidenți din cadrul celei de a doua ediții Fresh Start – rezidențe de creație sunt pregătiți să își prezinte produsele a două luni de muncă intensă.

Rezidenți: Adina Lazăr (regie), Adriana Creangă (dramaturgie), Clara Manea (scenografie), Ioana Chițu, Lucian Rus, Alexandru Chindriș (actori).

Mentor: David Schwartz

Spectacolul #Abuz urmărește erorile din sistemul judiciar pornind de la cazul Danielei Tarău, arestată pe nedrept în perioada 2001-2002. De aici se ajunge la modul în care decurg arestările în prezent și la cum este perceput sistemul de cei ce dețin controlul și care ar trebui să rezolve problemele.

Fresh Start – rezidențe de creație este un proiect dedicat proaspăt absolvenților de studii de teatru. Doisprezece tineri sunt selectați și împărțiți în două echipe formate fiecare dintr-un regizor, un dramaturg, un scenograf și trei actori. Sub supravegherea unui mentor (atât anul acesta, cât și în 2016, mentorii au fost Ferenc Sinkó și David Scwartz) rezidenții lucrează în timpul verii, la Reactor, pe tehnici de teatru documentar sau teatru performativ, fiecare dintre echipe realizând câte un spectacol care utilizează una din aceste metode.

Un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.