4 septembrie Performance Day 2020

Performance Day

Vineri, 04 septembrie 2020, ora 20:00, Centrul de Interes, str. Fabricii De Chibrituri, nr. 9

Intrarea liberă (în baza unei rezervări valide)

Performance Day 2020

20:00-20:30 – “LUNA” by Sibi-Bogdan Teodorescu
Performance-ul ia în seamă confruntarea dintre imagine și interpretare, precum în ireconciliabilul binom lucruri-înțelesuri. Prin repetiție și inversări de sens, lucrarea jonglează cu iluziile și cu îndoielile asupra ideilor: sunt faptele baza de la care pornesc ideile sau acestea din urmă generează faptele?

20:30-21:20 – ”Molibdomanție” by Virginia Lupu
Performance-ul pornește de la un episod traumatizant din copilăria artistei și se intersectează cu ritualul cu cositor folosit pentru a elimina frica sau trauma. Acest ritual e distorsionat, iar artista transformă spațiul expozițional într-o intersecție unde toți cei prezenți își pot lăsa sau nu fricile.

21:20-22:20 – “Actually, it was me” by Denisse Moise
Spune-mi ce vezi ca să știu cine sunt. Dar cât din ceea ce vezi este construit de societate, educație, sistem politic, lupta pentru putere sau neajunsurile personale? Cât de mult ajută etichetarea pentru confortul nostru emoțional și cât îl limitează pe cel pe care îl etichetăm?

22:20-23:00 – “One being-with another.The usages of intimacy in one-to-one performance” by Ana Tecar
Performance-ul propune o experiență psiho-emoțională superlativă, unică, ireproductibilă și o discuție asupra tensiunilor relaționale care se construiesc între performer și participant. Pornind de la un dialog ”in corpore”, acest performance oferă o transformare a identităților performerului și participantului, bazată pe procesul (auto)dezvăluirii într-o coabitare în temporalitatea unui ”aici-acum”.

Intrarea e liberă, însă e posibilă doar în baza unei rezervări valide, la numărul de telefon: 0727.677.720, în limita locurilor disponibile.

Participarea la evenimentul Performance Day presupune respectarea regulilor de siguranță sanitară: verificarea temperaturii și dezinfectarea mâinilor și a încălțămintei (la intrare), purtarea corectă a măștii de protecție, respectarea distanței de minim 2 metri impusă de organizatori prin marcaje și instrucțiuni.

Proiectul ”Performance Day” face parte din programul ”Centrul de Interes Nucleu al artei contemporane clujene” realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.