Miercuri, 05 august 2020, ora 10:00, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului, nr. 21

Expozitia Ie, cămeșoi, spăcel și alte giuvaericale. incursiune în lumea cămășilor tradiționale

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, marchează pentru a șaptea oară Ziua Universală a Iei, oferindu-vă o selecție de 70 de cămăși tradiționale provenite din 53 de zone și subzone etnografice, databile din perioada mijlocul secolului XIX-mijlocul secolullui XX.

Și de această dată dorim să oferim un material variat și încă neexploatat publicului vizitator și, mai ales, acelui segment numeros care vede în aceste piese și o sursă de inspirație creativă, cu mare valoare identitară.

Vă rugăm să respectați toate condițiile impuse de starea de alertă timpul vizitei dvs., aceleași cu cele ale vizitării întregului muzeu:

Purtaţi o mască medicală sau non-medicală pe întreaga durată a vizitei în muzeu. Pentru a asigura un nivel adecvat de protecţie, masca se poziţionează astfel încât să acopere integral nasul, gura şi bărbia.

Luaţi în considerare faptul că numărul maxim permis de vizitatori (prezenţi simultan) într-o sală de expoziţie este de 3 (trei) persoane, pentru a se facilita menţinerea distanţei fizice.

Păstraţi distanţa de siguranţă de cel puţin 2 m faţă de ceilalţi vizitatori şi față de personalul muzeului cu care intraţi în contact.

Dezinfectaţi-vă mâinile şi încălţămintea folosind dezinfectantul pe bază de alcool şi covorul decontaminant puse la dispoziţia dumneavoastră la intrarea în muzeu.

Puteți solicita botoşei de unică folosinţă de la casieria muzeului.

Respectaţi circuitul de vizitare unidirecţional stabilit în interiorul sălilor de expoziţie, precum şi indicaţiile personalului de supraveghere şi ale serviciului de pază.

Evitaţi formarea de grupuri

În intervalul orar 13-13,30, spațiul expozițional va fi închis pentru dezinfectare.

Vă așteptăm!

Program de vizitare: miercuri-duminică 10:00 – 18:00

Ultima intrare la ora 17.

Expozitia ramane deschisa spre vizitare până în data de 09 august 2020.