5 august M de la Modelaj

Sambata, 05 august 2017, ora 11:00, Parcul Feroviarilor, Cluj-Napoca

ARTbecedar  – M de la Modelaj

Sub coordonarea artistei Denisa Curte, copiii vor învăța să modeleze forme tridimensionale și vor descoperi volumul ca formă de expresie. După ce vor colora formele modelate, cu ajutorul sforii, bețelor și a imaginației copiii vor construi compoziții mobile.

Denisa Curte (n. 1979) este artist plastic în domeniul sculpturii, absolventă a Facultății de Arte și Design din Timișoara (2003), unde a absolvit și studiile masterale și doctorale. În prezent este profesoară la Liceul de Arte Vizuale “Romulus Ladea” și lucrează în atelierul de la etajul 4 din Fabrica de Pensule din anul 2009. De-a lungul timpului, a participat la expoziții naționale și internaționale, în muzee de artă, galerii și târguri de artă. A organizat și participat la numeroase ateliere de creație artistică pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani. Cu copiii se întâlnește într-un univers comun dirijat de forme, materiale și tehnici diverse, unde lumea e mereu reinventată prin joacă și totul devine posibil.

Facilitator atelier: Apai Emese

Număr maxim de participanți: 10 copii / atelier
Informații suplimentare: Apai Emese – emeseapai@gmail.com
Înscrieri: https://goo.gl/forms/yCzu3nTPL91MANGb2

ARTbecedar este un program dedicat celor mici, în care părinții își pot împlica copiii în activități creative conduse de artiști din Fabrica de Pensule și din comunitatea artistică din jurul acesteia. Copiii au ocazia de a intra în contact cu artiștii și de a învăța de la ei despre diferite tehnici și medii artistice, prin activități practice și jocuri. Fiecare sesiune este condusă de un artist coordonator și un facilitator care ajută la comunicarea grupului și la păstrarea unei dinamici active, prin care toți copiii participă la activități. Prin participarea la atelierele ARTbecedar copiii acumulează, printr-un limbaj accesibil lor, cunoștințe despre arta contemporană, familiarizându-se cu teme, subiecte sau artiști contemporani.

ARTbecedar este un program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Această sesiune de ARTbecedar se desfășoară în cadrul FabHub, un proiect Urbaniada, cu sprijinul ING Bank, derulat de Fabrica de Pensule.

Urbaniada este un concurs de proiecte ce au ca obiectiv principal ȋmbunătățirea calității vieții ȋn spațiul urban. Miza Urbaniadei este identificarea problemelor specifice spațiului urban românesc și soluționarea punctuală a acestora, prin proiecte concrete și prin ȋncurajarea dialogului ȋntre profeșioniști și instituții publice, precum și a parteneriatului ȋntre organizații neguvernamentale, arhitecți și urbaniști.

5 august M de la Modelaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top