5 decembrie Cluj Future of Work

Cluj Future of Work

Joi, 5 decembrie 2019, ora 09:30, Centrul de Cultură Urbană, Parcul Central, Cluj-Napoca

Participarea gratuită

Conferința FoW – Cluj Future of Work

Cum se pregătește Cluj-Napoca pentru realitatea muncii din 2040, din perspectivă culturală și socială?

Cum va arăta în 20 de ani modul în care lucrăm și în care contribuim la calitatea vieții în Cluj-Napoca? Aceasta este principala preocupare a Cluj Future of Work (FoW), un proiect ambițios finanțat de Comisia Europeană prin programul de cercetare-dezvoltare Urban Innovative Actions în Cluj-Napoca. Cluj Future of Work studiază și testează 3 scenarii care conectează actori diverși prin care orașul se poate pregăti pentru provocările pe care viitorul le va aduce pe piața forței de muncă.

Te invităm la conferința FoW în care prezentăm primele rezultate din proiect, cu detalii despre fiecare dintre cele trei scenarii dezvoltate în proiect:

• În scenariul Culturepreneurs explorăm modul în care industriile culturale și creative pot fi susținute în viitor prin intermediul tehnologiei și a programelor de accelerare.
• În scenariul de Muncă Informală, ne uităm la cine și de ce este exclus acum de pe piața muncii și împreună cu oamenii interesați de subiect din oraș gândim schimbările pentru viitor.
• În scenariul Work 4.0, chestionăm ce tehnologii sunt necesare pentru a sprijini recalificarea profesională și modul în care putem capacita companiile să se angajeze proactiv în recalificarea forței de muncă pentru a se pregăti pentru realitățile viitoarei economii.

Vom face asta alături de partenerii noștri din proiect și de specialiști internaționali în inovare urbană. Prin acest eveniment ne dorim să ne conectăm cu persoane interesate de inovare urbană și viitorul muncii.

Participarea se face exclusiv pe bază de înregistrare. Detalii: https://clujfutureofwork2019.eventbrite.com/

Despre  proiectul  Cluj  Future  of  Work

Cluj Future of Work este un proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul de cercetare-dezvoltare Urban Innovative Actions în Cluj-Napoca. Proiectul studiază și testează oportunități pentru oraș, pentru a se pregăti pentru provocările de pe piața muncii pe care le va aduce viitorul. Proiectul se concentrează în principal pe probleme culturale și sociale: care sunt locurile de muncă care pot fi dezvoltate în sectoarele culturale și creative, ce se va întâmpla în sectoarele cu risc de automatizare, ce se va întâmpla în sectoarele care au deja probleme de integrare pe piața muncii.

Cluj Future of Work este un proiect inițiat de Divizia de Inovare Urbană din Cluj-Napoca, creată de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Centrul de Inovare și Imaginație Civică din Primăria Cluj-Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.