5 iunie Hai la hora greco-românească

Donația recomandata: 35 lei

Hai la hora greco-românească

Dansuri grecești și populare românești cu Patricia Presecan și Mircea Cenan.

Patricia: “Mi-am început activitatea profesională ca elevă a şcolii de balet din Moscova şi ca absolventă a Liceului de Coregrafie din Cluj.
Am lucrat ca balerină, coregraf, profesor de balet şi mişcare scenică în România, Ungaria şi Italia.

În 1996 am deţinut poziţia de Presenter programe de aerobic pentru Televiziunea Română Cluj. Am participat la cursuri de sport aerobic şi arbitru artistic, organizate de Federaţia Română de Gimnastică, Bucureşti.

Deţin o experienţă de peste 15 ani ca instructor de step, aerobic, pilates şi fitness în România şi Grecia.

Din 2014/2017 am continuat ca fondator si coordonator al ansamblul de dansuri grecesti ELLINIKOI XOROI al Casei de Cultura a Studentilor, Cluj , in pozitia de instructor coregraf . “

Mircea: “Totul a inceput acum 18 ani cand am facut primii pasi in lumea jocului popular romanesc . Timp de 11 ani am invatat tainele portului si jocului popular romanesc facand parte din mai multe formatii si ansambluri de jocuri populare romanesti si nu numai.

Printre acestea se enumara : Formatia de jocuri din Frata unde am si inceput sa invat aceste taine , Ansamblul Transilvania , 16 Februarie , Doina clujului , Mugurelul UBB Cluj si nu in ultimul rand Ellinikoi Xoroi apoi am decis sa ma inscriu la scola populara de arta pentru a mi aranja , dezvolta, evolua elementele jocurilor si zonelor folclorice invatate anterior .”

Seara va fi împărțită în 3 părți. În prima parte vom exersa dansuri populare românești coordonate de Mircea, apoi vom lua o pauză.

În a doua parte vom exersa dansuri grecești cu Patricia, luăm iar pauză și în a treia parte vom combina aceste dansuri.

Participarea la atelier presupune o donație recomandata de 35 lei.
Pe baza prezentării carnetului de student, donația minimă va fi de 18 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *