5 octombrie ReARTA

Vineri, 5 octombrie 2018, ora 19:00, Cinema Arta, str. Universității, nr. 3

ReARTA: Expoziție și performance audio-video

Programul pentru 5 octombrie, din foyerul cinematografului:

19:00
Expoziție de ilustrații inspirate din film și cinema
Ilustratori:
Cristina Barsony
Pojum Edith
Cristina Frei
Andreea Ilisăi
George Rosu
Irina Rusu
Ileana Surducan
Maria Surducan
Stella Caraman

20:00
Performance audio-video cu proiecție pe fațadă și retroproiecție în interior cu ajutorul prietenilor noștri Andrei Mărginean + Văzduh (Adi Tudoran).
Un performance care mixează cadre din filme vechi, aranjate în ritm de colaj pe muzica sunetelor din filme. O joacă interactivă cu personaje, benzi de filme, obiective și lupe de mărit combinate cu fragmente muzicale, într-un mix audio-vizual.

În capsula ARTA veți găsi și o instalație realizată de George Rosu: un scenariu de film de citit în picioare.
Pe tot parcursul evenimentului o să avem și un bar, unde putem savura băuturi între timp ce povestim despre viitorul cinematografului.

Cinema ARTA se va redeschide ca un spațiu independent pentru comunitate, film și cultură. Un loc unde istoriile trecute și viitoare ale filmelor se întâlnesc cu cinefilii clujeni.
Înainte să ne redeschidem porțile, pornim la o plimbare în oraș cu o serie de evenimente găzduite de parteneri și prieteni. În contextul seriei de evenimente reARTA vrem să purtăm conversații captivante despre film, cinema și cultură și să găsim împreună cu publicul modalități de a ne imagina viitorul Cinema Arta.

Pe parcursul acestui eveniment se fac înregistrări foto și video care pot apărea ulterior pe paginile de Facebook și Instagram ale organizatorului. În cazul în care nu doriți să apăreți în aceste poze, aveți dreptul să semnalați asta fotografului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.